Реклама / Ads
12| 8108 |11.09.2019 НОВИНИ

Бойко Атанасов: Видя се събуждане на хората, не се респектираха от батките на протеста

.
Ген. Атанас Атанасов и следовател Бойко Атанасов
Има интересно събуждане на хората, което се усети вчера пред съдебната палата. Видяхме, че ръководител на предизборния щаб на Иван Гешев е вътрешния министър. Най-вероятно както има списък с тези които се подписват в подкрепа на Гешев има и и списък с имената на батките, които трябва да респектират протестиращи.
 

Това зави в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" следователят Бойко Атанасов, който заедно с бившият шеф на националната служба за сигурност ген. Атанас Атанасов  коментираха смъртта на вишия прокурор Васил Миков.

 

Ген. Атанасов сподели, че познава Миков от 89-та година,  когато той е бил в Разград, а прокурорът в Добрич, по времето на онази голяма екскурзия.

 

Искам да акцентирам на един изключително важем момент – самоубийството също може да е престъпление при определени обстоятелства. Това го има в Наказателния кодекс. Трябва главния прокурор да даде обяснеине дали има разследване по какви подбуди този човек е стигнал до самоубийство. Такива мотиви имаше и при Христо Манчев, при него отиваха най-мръстните истории. Ние сме състуденти и когато прокуратурата искаше да се разправя с мен му го възложи на него, за да го изпитват.

 

Ако в резултата на оказват тормоз Миков се е самоубил това е престъпление, което трябва да се разследва.  Последно се срещнах с него през пролетта, случайно се срещнахме на улицата. Тогава той ми каза, че е високоплатен пенсионер, забутан някъде. Той бе много независим и много еродиран човек с висока култура.


Пак ще повторя, че трябва Цацаров да бъде попитан дали е разпоредил при какви обстоятелства е настъпила смъртта на този човек. Всички тези циркове, които се разиграват тук в София са манипулации на общественото мнение във връзка с избора на нов главен прокурор. Вчера отидох на протеста, изсипаха няколко автобуси с роми, които бяха набутани сред хората. Няма ли някой да разследва кой прави това.

Целия този цирк, който е наречен „шпионски скандал“. Борисов днес обяснява, че не знае, на дадохте ли си сметка къде се даде пресконференцията – във фоаето на вътрешното министерство. Кой управлява това министерство?

 

„Функционално активно мероприятие“ се нарича това което се случва.  За първи път се предлага за главен прокурорчовек завършил школата на МВР, до сега винаги са били хора завършили юридически факултет на Софийския университет. Прокуратурата е орган на съдебната власт, тя трябва да оценява работата на специалните служби, а не да се сраства с тях.  Главния прокурор е отделна власт, която трябва да контролира изпълнителната.

 

Предстоят много важни избори – за местна власт и за главен прокурор. Подкрепата на ГЕРБ много силно отдясно се рои и трябва да се направи нещо. Първо се показва че сме евроатлантици и че сме лоялни на тази идея. В България е пълно с хора, които са лоялни към руските служби.

 

На кого ги продават тези номера Борисов и компания – на българското общество през огромната медийна власт. Той е съгласен да даде на Росатом да строят „Белене“, а когато стана скандала с Гебрев и дори имената на руски шпиони бяха публикувани, страната не реагира никак. Да обичаш Русия не е престъпление.

 

На какво прилича да се събират подписи от трудови колективи, които да пишат до медиите, че подкрепят Иван Гешев. На какво ви прилича това, не ви ли прилича на 33-та година. Българските граждани е хубаво да се поинтересуват какво се случва на високите етажи.

 

За смъртта на Миков следовател Бойко Атанасов заяви, че това е четвърти случай на прокурор, който умира от куршум, през последните няколко години.  Тук няма нищо случайно. Никой не знае кои са убийците на Николай Колев. Има прекалено хора във властта свързани с тази смърт. Смущаващо е, че прокуратурата определя дневния ред в обществото по начин, по който решават нейните съюзници.

 

Виждаме, че Филчев и Цацаров носочват чрез определени медии към ценности, които обществото трябва да развие, но това не са кулинарните предавания. Ако и вашата телевизия направи кулинарно предаване ще имате много подкрепа и рекламодатели.

Миков работеше по време на Борис Велчев по дела с разследване на магистрати. При Цацаров той беше отзован. По времето на Велчев не се работеше добре, имаше какво да се промени, но при Цацаров нещата станаха гибелни, тя се върна в тоталитарния режим. Прокуратурата се монополизира от изпълнителната власт заради близостта му с Бойко Борисов. Допускам, че на Васил Миков не са му се случили приятни неща в служебен аспект, той открито изразяваше мнението си.

 

Той ни предложи законно притежаваното си оръжие, за да не ни убият, когато аз и Георги Йорданов казахме, че има проблеми в прокуратурата. Тогава отказахме, защото не знаехме какво ни очаква. За мен Миков винаги е бил изключително адекватен и никога не показвал посока към самоубийство. Ако е бил подложен на тормоз. След последното ми участие във вашето предаване съм изписал тонове хартия, на които да обяснявам какво съм искал да кажа във връзка с руския главен прокурор Юрий Чайка.

Вчера пред съдебната палата видях, че хората не се страхуват от огромния ресурс, който трябваше да респектира протестиращите с едни много мускулести хора. Хората не се респектираха, търсиха полицията, но тя беше отзад с камионетките, не отпред при тях. Това вероятно ще се повтори и утре.  Има хора с прякори, които са обслужвали прехода, станали са милионери и се разпореждат в институциите.

 

Как ще приключи този театър зависи от всички нас. Дали искаме да променим държавата, а тези хора, театралните да си ходят където си трябва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5299 |10.09.2019 Тихомир Стойчев: Очаквам да видя доказателствата за обвинението в шпионаж . 6| 7104 |09.08.2019 Моника Валериева след кражбата: Изплаших се, видях си бикините до секс играчки . 0| 4043 |06.08.2019 Бойко Чавдаров: Регионален мениджър на ЧЕЗ Разпределение за област Плевен: Подобряваме сигурността на електрозахранването в област Плевен чрез усилена автоматизация на мрежата . 4| 7110 |01.08.2019 Адвокатът на Кристиян Бойков пред Фрог: Прокуратурата е недоволна от вчерашното решение на съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads