Реклама / Ads
27| 6076 |06.03.2014 НОВИНИ

Бойко Борисов оставал само с един гард

.
Бойко Борисов
„Да правят каквото искат. Важното е Доган, Местан и Станишев да имат охрана", коментирал вчера от Дъблин Бойко Борисов.
 

Бойко Борисов ще остане само с един гард, съобщава в. „Преса". Чакало се да бъде назначен новият шеф на НСО, за да се събере междуведомствената комисия, която да свали охраната на лидера на ГЕРБ, защото на 15 март изтича едногодишният срок, в който всеки бивш премиер задължително има държавни гардове.

При Борисов случаят бил по-особен. Той пътува в кортеж от три джипа, защото още от 2006 г. се смята, че трябва да бъде пазен в условия на най-тежка степен на застрашеност заради пряка заплаха за живота му от сръбския наркотрафикант Сретен Йосич. Бодигардовете край Борисов работят на три смени по 7 служители. От няколко месеца покрай него се въртят само четирима, останалите са на разположение в колите.

Миналата година лидерът на ГЕРБ на няколко пъти прави изявления пред медиите, че се готви покушение срещу него и че има сценарий за ликвидирането му. Директорът на разузнаването Драгомир Димитров обаче заяви, че заплахите идват само от луди и пияни.

Две парламентарни комисии - по вътрешната сигурност и за контрол над спецслужбите, привикаха през октомври началника на НСО ген. Тодор Коджейков, за да го изслушат по темата. Антон Кутев, който е член на вътрешната комисия, коментира тогава, че реални заплахи за живота на Борисов и Цветанов няма. 

Припомняме, че Борисов е на посещение в ирландската столица Дъблин, където участва в конгреса на Европейската народна партия. Той е придружаван от заместник-председателят Цветан Цветанов, кметът на София и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, кметът на Бургас и заместник-председател на партията Димитър Николов, евродепутатите на ГЕРБ, народните представители Томислав Дончев и Цвета Караянчева, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, кметът на Варна Иван Портних и кметът на Благоевград Атанас Камбитов.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 6081 |05.03.2014 Антон Кутев: Борисов може и без театър, но силистренци не могат . 62| 6286 |05.03.2014 Бареков: Цветанов, Борисов, Станишев да обяснят за парите си . 61| 5536 |04.03.2014 Бареков: Каня Борисов и Цветанов за импийчмънт на президента . 100| 7366 |03.03.2014 Борисов: Нека да върнем в Родината българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads