Реклама / Ads
18| 7213 |14.09.2012 НОВИНИ

Бойко Борисов ще се отчете пред депутатите

.
Премиерът Бойко Борисов днес по време на парламентарния контрол ще отговаря на въпроси на народния представител от КБ Корнелия Нинова за политиката по национална сигурност.
 

На въпроси на други депутати след него ще отговарят още 11 министри от кабинета.

Преди контрола, от 9 ч. в НС министър-председателят ще прочете доклад относно развитието на приоритетните за Република България теми и досиета по време на датското председателство на Съвета на ЕС (януари – юни 2012 г.) и основни приоритети по време на кипърското председателство на Съвета на ЕС (юли – декември 2012 г.) .

Диана Ковачева, министър на правосъдието, ще отговори на въпрос на депутата Ангел Найденов от КБ за надстрояване на сградата на съда в гр. Перник, на Мая Манолова – за проблеми в електронния Търговски регистър и на народния представител Джема Грозданова- за пилотната процедура, насочена към намаляване на огромната натовареност на Европейския съд по правата на човека чрез връщане на жалби на граждани на национално ниво.

За тази цел в националните правни системи трябва да се въведат ефективни правни средства за защита, които да дадат възможност на жалбоподателите да получат обезщетение по-бързо, отколкото ако всяко дело се разглежда самостоятелно в Страсбург.

Четири са въпросите към министъра на образованието Сергей Игнатов. Най-важният от тях е за актуализацията на учебниците по история за ХІ клас.

12 са въпросите към министъра на земеделието Мирослав Найденов - той ще отговаря на народните представители за компенсиране на земеделските производители от района на Петолъчката, пострадали от взривовете в началото на м. юни 2012 г., относно политиката за подпомагане на земеделските производители, за изплащане на средства от Министерството на земеделието и храните за постигане на по-голяма видимост в социалните мрежи.

Както и за обществена поръчка за внедряване на софтуер за моментни състояния, аудио и видео комуникация, и обществена поръчка за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони.

Другите въпроси към него са за финансовото състояние на Селскостопанската академия, пореден търг на големи количества дървен материал, обявен от Югозападното държавно предприятие и др.

Само два са въпросите към Десислава Атанасова, министър на здравеопазването - за политиката на Министерството на здравеопазването за лечението на пациентите с онкологични заболявания през 2012 г. и за сключване на Колективен трудов договор в здравеопазването.

На въпроси ще отговарят и министрите Ивайло Московски, Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Тотю Младенов и други, за колкото има време.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 109| 7056 |13.09.2012 Борисов: На Путин няма да му е приятна срещата в България, ако знае за иска . 29| 5590 |12.09.2012 Борисов нареди до 24 май новите спортни зали да са готови . 51| 5958 |11.09.2012 Мощна бомба обезвредена при посещението на Борисов в Плевен . 25| 7429 |11.09.2012 Борисов: България спаси всичките си евреи по времето на Хитлер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads