Реклама / Ads
0| 24486 |06.03.2022 НОВИНИ

Бойко Ноев: Прокуратурата и бившият екип на Борисов са основните проводници на руското влияние в България

.
Бойко Ноев Източник: стопкадър, ТV+
”Путинизмът на Орбан е различен от путинизма на част от ръководството на БСП, да не говорим за ”Възраждане“ и някои други партии”. Това заяви пред БНР експертът по национална сигурност и бивш военен министър Бойко Ноев.
 

"Отговорът за всички, които оправдават действията на Путин в Украйна с войната в бивша Югославия и Косово, е в това, че политиката на България по отношение на тази война се определяше от това, че режимът на Милошевич със своите действия и с войните, които разпали на територията на бивша Югославия, създаде пряка и непосредствена заплаха за интересите и сигурността на България. Това е принципната разлика.

 

Войната в Украйна в  момента изглежда по-далечна, макар че ние вече я чувстваме по бежанците, които идват в нашата страна, но ние усещаме и по друг начин, чрез полето на борбата за умовете и сърцата на хората в момента заради влиянието на партиите, които седят в онази част на политическия спектър, който е най-близко до Кремъл. За голямо съжаление, в България има такива партии и това прави България по-различна от всички останали страни в Европейския съюз. Винаги трябва да се връщаме към причините за това, което се случва в Украйна, а това е опитът на Путин със сила да спре цивилизационния избор на украинския народ да бъде част от демократична Европа, защото ние понякога забравяме, че в опита на украинския народ да се откопчи от лапите на Путин имаше няколко така наречени революции".

 

"Аз от няколко дни упорито се опитвам да поставя въпроса за необходимостта от дълбока депутинизация на българския политически живот, на българската икономика, на българската духовна сфера", добави още бившият министър на отбраната:


"Депутинизация означава, на първо място, реформа в съдебната власт. Прокуратурата на Република България и бившият екип на Бойко Борисов са основните проводници на руското влияние в България. Прокуратурата на Република България замита и възпрепятства разследването на руските специални служби. Това, което те правят – от време на време да изкарват някакви шпионски скандали, това е само за хвърляне на прах в очите на хората".


"Ние сме в началото на края на режима на Путин", каза още експертът по национална сигурност:


"Дали това ще стане много скоро или в малко по-отдалеченото, но все пак историческо близко бъдеще, предстои да видим скоро. Аз очаквам руският народ да се отърве от този тиранин. Дали това ще стане с вътрешен преврат, дворцов, както махнаха всички досега съветски политически лидери, предстои да видим. Путин няма да бъде изключение в това отношение. Идва краят на Путин".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3103 |04.03.2022 Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов . 0| 8045 |03.03.2022 Бойко Ноев: България има нужда от спешна депутинизация, Гешев и Цацаров са пречели на разследвания за руските служби . 0| 4688 |02.03.2022 Прокуратурата скочи на Йорданова заради Гешев: Това е политически натиск, преследващ нелегитимни цели . 0| 3402 |02.03.2022 Прокуратурата в Търговище проверява случай на тежка телесна повреда на новородено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads