Реклама / Ads
5| 3943 |23.03.2021 НОВИНИ

Бойко Ноев: Борисов изплагиатства Вучич. Не му сe вярва, че приятелят му Путин шпионира България

.
Бойко Ноев
Борисов изплагиатства Вучич. Преди няколко месеца в Сърбия гръмна шпионска афера, при която бяха заловени руски оперативни работници, които бяха изгонени. Тогава Вучич, най-добър приятел на Путин, попита: „Защо ни шпионирате?“. На мен думите на Борисов ми звучат по абсолютно същия начин. Той не може да повярва, че приятелят му Путин шпионира България. Това пак е част от театъра.
 

Такава е позицията на бившият военен министър и посланик на България в ООН Бойко Ноев.  

 

„Това са едни артисти, които в търсенето на защита от нашите европейски съюзници за щетите, се опитват да спасят кожата, като разиграват такива водевили“, коментира той пред радио „Свободна Европа“.

 

„Това, което се случва от една страна е едно предателство. Все още не мога да го нарека шпионаж, тъй като не сме стигнали до същината и съдът не се е произнесъл с присъди. Очевидно е, че те са предоставяли информация на чужда държава, в случая на Русия. Ясно е също така обаче, че върху това предателство актуалните държавни органи и персоналности, които ги олицетворяват, в случая главният прокурор и други представители на държавните органи, играят един театър, я с политически, я с лични цели. Това е един театър, който стига до абсурда и граничи с пошлост, която досега не сме виждали“, смята той.

 

По думите му за пореден път Иван Гешев е влязъл в ролята на политик и литератор, вместо да изпълнява функциите си на главен прокурор.

 

„Първо - имам голямо съмнение дали те са направили това разкритие. Оставам с убеждението, че това е станало по сигнал отвън. И второ - не може да се героизира ДАНС - един инструменти на едноличната власт Борисов, една служба, която трябва да бъде закрита и преформатирана“, смята той.

 

„И Гешев, и Борисов опитват да се покажат пред нашите партньори, че седят от правилната страна на барикадата, но това не е така. Т. нар. дежурни поздравления от нашите съюзници са дипломатическа любезност, която не означава, че това е позитивна оценка на управлението на Борисов и на тези, срещу които застана българският народ миналото лято“, каза още бившият военен министър.

 

„През годините премиера и неговият антураж следват интересите на Русия, не на България“, добави Бойко Ноев.

 

Според него президентът е изолиран от процесите на националната сигурност противозаконно.

 

„Акцентът, който администрацията на Байдън ще постави върху корупцията в държавите партньори на САЩ, е дамоклев меч срещу хора като тези, за които говорим и които са главните виновници за това България да бъде може би първа страна по корупция в Европа“, коментира още Ноев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4094 |23.03.2021 Борисов обърна палачинката за шпионите: Поиска взаимноизгоден диалог и партньорство . 20| 6167 |23.03.2021 Иван Бакалов: Всички, които са се качили на влака на Борисов, са си купили фабрика на 9 септември . 39| 6320 |22.03.2021 Бойко Ноев: И шпионството, и театърът около него, хвърлят огромен срам върху България . 2| 3860 |22.03.2021 Икономистът Ж. Табаков: ”Изкуствен интелект” за Борисов е ”някакъв интелект, който прави изкуство”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads