Реклама / Ads
0| 20233 |25.02.2022 НОВИНИ

Б. Ноев: Борисов, заедно с Гешев и Цацаров, са основните проводници на руското влияние в България

.
Бойко Ноев Източник: bTV
Вчера 5 часа българските политици не можаха да се съгласят с думата „санкции“. Лицемерието е в това, че лидерът на ГЕРБ Бойко Методиев Борисов, който отказваше в миналото да се присъедини към санкциите, когато тровеха Скрипал и т.н. Вчера той каза, че няма да се присъедини към декларацията, ако няма санкции. Това лицемерие ние го виждаме през по голяма част от годините на управлението на Борисов. Неведнъж съм казвал, че Бойко Методиев Борисов, заедно с Гешев и Цацаров, са основните проводници на руското влияние в България.
 

Това коментира пред bTV бившият военен министър Бойко Ноев.

 

„Опитите и саботирането на разследванията на терористичната и подривна дейност на руските специални групи в България, взривовете в българските оръжейни заводи, тровенето на български граждани,  руския „Турски поток“, спирането на диверсификацията и строителството на газопровода с Гърция – всичко това е пряко влияние на руската държава в България чрез български политици – Борисов, Цацаров и Гешев“, добави той, отбелязвайки, че влиянието и подривната дейност на Русия все още продължава у нас.

 

„Аз не искам кубетата на „Александър Невски“ да бъдат позлатявани с кървавите пари на Путин“, коментира още бившият министър.

 

„Стратегическата цел на Путин е заличаване на съвременна Украйна от картата на Европа и на света. В перспектива е възможно анексиране на части от Украйна. Русия ще окупира завинаги южните и югоизточните части на Украйна и там ще бъде „инсталирано марионетно правителство“. Според мен никоога повече Одеса, Херсон и районите около Азовско море няма да бъдат част от Украйна“, коментира Ноев руската инвазия в Украйна.

 

Според Ноев не е пресилено да се говори за пренаписване на реда, установен след Втората световна война.

 

„Аз призовавам българските политически лидери, които отиват днес в Брюксел за среща със своите колеги да поставят въпроса за санкции не просто върху руските олигарси, Путин и неговата камарила, а и върху онези западни лидери, които са на хранилката на Путин“, апелира той.

 

Според бившия военен министър в момента няма как да помогнем на украинците.

 

„Чувстват се сами, защото положението е безнадеждно. Би трябвало да им помогнем, ако след свалянето на законното правителство, което е въпрос на дни, украинският народ прояви воля за съпротива. Тогава с останалата международна общност трябва да помогнем на украинците“, добави Бойко Ноев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 3780 |19.02.2022 Кирил Петков пред ученици в Мюнхен: Нека заедно направим България такава, каквато я искаме . 3| 17641 |18.02.2022 Проф. Дайнов: Истерията на ДПС показва, че властта се отдалечава от тях, а заедно с нея и парите . 16| 3242 |16.02.2022 Бойко Ноев: Традиционно България се снишава при проблем между Запада и Русия . 13| 3109 |10.02.2022 Любомир Аламанов: Чуя ли ”социалист” и ”борба със спекула” заедно, чувам тропота на червените ескадрони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads