Реклама / Ads
10| 3103 |26.01.2022 НОВИНИ

Борисов стяга депутатските редици преди извънредното заседание в НС за НАТО и Русия

.
Нас никога никой не ни е подкрепял, те винаги бяха на чорчик, наопаки, на инат, въпреки интересите на България. Това е нашето мнение. А сега има лични мнения - премиерът има лично мнение, военният министър има лично мнение, всеки от тях има лично мнение. Ние сме твърди, а те, ако искат да напуснат НАТО и ЕС.
 

Това заяви пред партийния актив Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ събра депутатите в централата преди извънредното заседание на Народното събрание, на което да бъде обсъдено напрежението между НАТО и Руската федерация. Говорейки по украинския въпрос обаче Борисов не пропусна да коментира и енергийната криза. 

 

“Повиках Ви да знаете какво е решила Изпълнителната комисия и всеки от Вас да го подкрепи. Ние подкрепяме всички планове на НАТО за България. Това е отбранителен план, не наша агресия, той е, за са се обуздае евентуална агресия", заяви председателят на ГЕРБ.

 

Той отсече, че България трябва да е решителна и да подкрепя всяко решение, което гарантира отбранителната сигурност на страната ни. Лидерът на ГЕРБ разкритикува и изпълнителната власт заради недостатъчната според него активност при вземането на решения в НАТО. За пореден ден обвини външния министър, чието име заяви, че не знае, че не присъства на заседанията на колегите си в ЕС, а изпраща заместник.

 

“И сме убедени, че, ако се допусне конфликт, ще понесем тежки загуби. Ние подкрепяме всичко, което е разписано за България по плановете на НАТО. Това не е наша агресия, това е отбранителен план, за да се обуздае евентуална агресия”, категоричен бе Борисов.

 

“Учуден съм как е възможна такава некомпетентност. Че министърът на енергетиката е некомпетентен, това всички го виждат”, отсече още Борисов и заговори за енергийната криза. 

 

Възмутен бил от сутрешните блокове и стигнал до извода, че трябва пред партийния актив да разкаже за газовите връзки, за да се чуе навсякъде…

 

“Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 млрд. куб. м газ транзит през България. Тя стоя най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия регион. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е приятно да го признават. И се взе решение през Гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едва успяхме да договорим 15 млрд., но България остана на транзитната карта, за което получаваме стотици милиони от транзит. Тези национални предатели бяха яростни критици, че 100% собственост на българската държава ще прибират транзитни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България”, обясни Борисов.

 

“Освен за България, транспортираме газ и за Гърция, Австрия, Унгария, Босна и т.н. Кранчетата са в България и тръбата е пълна цялата и транзитира. Когато говорим за отбрана, Русия няма интерес да бомбардира този поток. Те пазят и са национална сигурност тези потоци. Освен това ние ремонтирахме и старите тръби и когато трябва да пратим и за Румъния, транзитираме през тях. Ние имаме една отлична газопреносна мрежа с американско оборудване”, коментира още бившият премиер.

 

“Потърсете подкрепа храмовете - манастирите и църквите, да минат на ток, който не е промишлен”, препоръча Борисов.

 

Както вече ФрогНюз писа - още през 2015 г. от “Преображенския манастир“ повдига пред тогавашните управляващи въпроса за нелогичното плащане от манастирите на промишлен ток, който е двойно по-скъп. Изпълнителната власт обаче не обръща внимание. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5614 |26.01.2022 Игумени се целуваха с Борисов, а сега реват от промишления ток, който им завеща . 17| 15791 |26.01.2022 Бойко Ноев: Борисов саботираше плановете на НАТО за сигурността в Черно море, а сега сочи с пръст новото правителство за Русия . 8| 3709 |25.01.2022 Йоан Матев не може категорично да се свърже с убийството в Борисовата градина . 18| 46040 |24.01.2022 EURACTIV: Близка до Борисов репортерка все така „отстоява българските интереси“ в Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads