Реклама / Ads
0| 3218 |22.06.2022 НОВИНИ

Борисов: Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел!

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Свидетели сме на един страхлив премиер. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави министърката му пречи, че ГЕРБ му пречи. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.
 

Той поясни, че се е запознал с текстовете от проекта на решение на Съвета на ЕС и преговорната рамка за Северна Македония и Албания: „.Текстът на френското предложение за преговорна рамка с РСМ е много добър. В него са включени всички и опасения, и страхове и това, което касае България“.

 

„Аз вярвам на Макрон и на ЕК, ГЕРБ е създадена като партия за европейското развитие на България. До този момент всичко, което се е случило добро в България, е благодарение на ЕС“, твърди Борисов.

 

„Аз се наслушах вчера на смелчаци как не ги е било страх... Премиерът и управляващото мнозинство взимат и тежки, и непопулярни решения когато се отстоява принцип, а принципа е че в момента евроатлантическите партньори искат разширяването на Балканите. Не мога да си представя как премиер – най-важната тема за Европа, за Америка, за нас той не я бил чел! А вчера отново излъга, че ще отиде на съвет и ще обвини, че някой му пречи. Защо е този страх, нали е много смел“, попита лидерът на ГЕРБ допълни: „Той забравя, че ние имаме много приятели на запад и там ни казват, че той ще се крие, докато ние не го свършим това. Ние не сме толкова смели, но знаем да си гледаме работата и да си пазим партньорите. И тук съм съгласен с Радев, че френското председателство е дало най-добрата рамка“.

 

Борисов заяви, че е говорил с депутатите на ГЕРБ, които да дадат зелена светлина за Северна Македония и Албания.

 

„Така че, да си свика веднага заседание на Министерския съвет, да даде предложения, да дойде в парламента“, заяви Борисов относно премиера Кирил Петков.

 

„Да спрат да си играят с това „който не е с нас, е мафиот“, призова още председателят на ГЕРБ.

 

На въпрос как ще гласува ГЕРБ довечера по време на вота на недоверие, Борисов отговори: „Естествено, против това пагубно правителство“.

 

Лидерът на ГЕРБ уточни, че затова настоява извънредното заседание за РСМ да бъде свикано преди заседанието за вота на недоверие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3006 |22.06.2022 Любомир Каримански: Петков бърка икономическо и социално . 0| 3113 |22.06.2022 Ключов ден за правителството на Кирил Петков. Гласуват вота на недоверие . 0| 3915 |21.06.2022 Пореден ден подкрепа за правителството. Петков: Заедно ще променим България, независимо какво ще се случи утре /видео/ . 0| 3371 |21.06.2022 Кирил Петков се надява утре вотът на недоверие да не мине, но все пак има План Б

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads