Реклама / Ads
26| 3469 |26.06.2024 НОВИНИ

Борисов притеснен да не го убият: „Заради Украйна е“

.
Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че преди седмица неговата охрана го е информирала за сигнал от една от най-влиятелните служби в света за най-високата степен на заплаха за него и видя като причина оказаната подкрепа за Украйна.
 

Той заяви, че се надява ДАНС, МВР, НСО да вземат някакви мерки. „Плашен съм много пъти с реални заплахи“, отбеляза Борисов.

 

„Притесни ме, че вчера в две диаметрално противоположни медии излезе информация, че заплахата идва от Делян Пеевски. Всичко друго бях чул за Пеевски, но това вече ми дойде в повече. Това ме притесни, защото, когато Алексей Петров се зае да се направи сглобка, той успя. Сега това би било с един куршум два заека: „че с Пеевски, след като сме се скарали едва ли не, е заподозрян“. След като се разделихме в парламента, всеки си отиде при партията, при избирателите, и през този месец нито сме се чули, нито сме се виждали. ГЕРБ и ДПС са коренно различни партии и клишето да ни опаковат в едно просто няма да го видите“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той отбелязва и категоричната подкрепа за Украйна и коментира: Благодарение на нас, на ДПС, много от помощта, която отиде, е в действие. Попитан дали това е и причината за заплахите срещу него Борисов заяви: „Аз така го оценявам“, предаде БТА.

 

„Няма да се плашим, няма да променяме курса си, каза още Борисов. С колегата Пеевски имаме много разбирания, както с колегата Петков, и много различия. Ние сме партия, която си държи на думата“, каза още председателят на най-голямата парламентарна формация.

 

Борисов коментира още, че партията му ще предложи самостоятелно правителство и увери, че нямало да пазарува депутати, за да събере необходимата подкрепа.

 

“ГЕРБ ще предложи кабинет на малцинството и изцяло наш. Не желая подкрепа от брой депутати, а от партия, аз не пазарувам народни представители”, каза още Борисов.

 

Той призова и да "не се опаковат в едно ГЕРБ и ДПС". “Имаме много сходства и различия както с Пеевски, така и с Петков”, коментира Бойко Борисов и подчерта, че с ДПС няма никаква договорка, и в смесените райони ГЕРБ продължава да води битка с тях.

 

Според него ПП-ДБ работят с “Възраждане” след като лидерът на четвъртата формация Костадин Костадинов обяви вчера след консултациите при президента, че разговори за кабинет между "Възраждане" и ключови лица от ПП-ДБ са водени. “Те работеха заедно и по места”, заключи лидерът на ГЕРБ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2483 |26.06.2024 СДВР: Столична община да изпълни решението на ВАС за "Патриарх"-а . 5| 2982 |26.06.2024 Мицотакис към Северна Македония: Не си правете сметката без кръчмаря . 10| 3323 |26.06.2024 Д-р Николай Михайлов с диагноза: Партиите са в упадък, лидерите - износени, намеренията им - фалирали . 10| 2429 |26.06.2024 Еврозоната „на пауза“: Какво ни спъва да сменим лева с евро от 2025 г.?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads