Реклама / Ads
0| 3277 |06.05.2022 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Коалицията доста скърца. На президента му личи, че има слабост към Русия

.
Атанас Атанасов
Ние имаме недоволство от начина, по който функционира коалицията. Доста скърца. Затова във вторник съм свикал заседание на националното ръководство на партията. Вероятно ще поискаме среща с ръководството на ПП, защото трябва да се изгладят проблемите. Това не означава, че търсим пътища за сваляне на правителството. Напротив, смятаме, че трябва властта да се укрепи.
 

Това каза съпредседателят на ДБ и зам.-председател на парламента ген. Атанас Атанасов по БТВ. 


В парламента има мнозинство около 200 гласа за това да се подкрепи Украйна и това се случи. Наясно съм с баланса на силите в парламента. Решението не е това, което ние искаме. Искаме на правителството да му се развържат ръцете и да подкрепи Украйна. Бях в Киев. Беше слабост от страна на БСП да не дойде техен представител. Питайте ги тях от какво се страхуваха. Това, което се съдържа в решението на парламента бе поискано от Зеленски и от ръководството на украинската държава. Зеленски каза, че би искал да си продава житото и тока през нас, както  и да подкрепим Украйна за членството й в ЕС. 


Много се спекулира с това писмо. Това писмо е било поръчано на посланика да ни бъде връчено. Имаме възможност да поискаме ембарго за руския петрол. Ако нямаме друга възможност за преработване на петролни продукти, в крайна сметка трябва да искаме отсрочка за нас, за да уредим внос на такива петролни деривати. Ние няма да застанем от едната страна, просто ни трябва отсрочка. На изслушване на премиера през февруари или март на закрито заседание на НС, правителството представи своя план как ще действа при затваряне на кранчето на руския газ. И ценово ще се справим. След юли може да чакаме намаление на цената на потребителите. 

 

Оплакване е това, което каза Каримански за въвеждане на еврото. Не може да се заобиколи парламента. Колкото и да има скърцания, всичко се случва прозрачно в парламента и никой не може да го заобикаля. Може Каримански, като председател на комисията, да е е прав да иска правителството да на заобикаля парламента. Ще им кажем, че са сбъркали. 

 

Вчерашният ден не бе най-добрият за българският парламентаризъм. Трябва лидерство от страна на премиера. Не трябва в парламента да се разправяме за две места и да хабим пет часа. Г-н президента, освен да говори, друго не може. Най-добре е той да си стои в президентството. Той изразява волята на народа да се каже, но има разпределение на властите. Президентскка власт няма.  Нека всяка жаба да си знае гьола. Личи му, че има слабост към Русия . Тези заявки за неутралитет- какво означава това?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5452 |05.05.2022 Христо Иванов, ДБ: Коалицията създава кризи. Вдигаме червен флаг . 0| 3283 |05.05.2022 Пролет Велкова и Симона Велева са новите членове на СЕМ. Не мина без кавги в коалицията . 0| 2993 |05.05.2022 Крум Зарков за решението на парламента за Украйна: Коалицията оцеля на косъм . 0| 3126 |05.05.2022 Атанас Славов: България трябва да откликне и на следващи настоявания за помощ за Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads