Реклама / Ads
39| 6300 |22.03.2021 НОВИНИ

Бойко Ноев: И шпионството, и театърът около него, хвърлят огромен срам върху България

.
Бойко Ноев
Виждаме долнопробно предателство, за съжаление, извършено от страна на български военнослужещи. От друга страна - виждаме един театър на абсурда, който се гради на основата на това предателство, игран и режисиран от тези, срещу които излезе народът на улиците. И предателството, и театърът хвърлят огромен срам върху България.
 

Това каза пред Българското национално радио Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и бивш посланик на България в НАТО, в коментар на разкритата от прокуратурата група за шпионаж в полза на Русия, действала в продължителен период.

 

Според него механизмите, свързани с национална сигурност, са изкривени и правят системата доста пробита и неефективна, което си проличава от тази шпионска афера:

 

„Сложно е да се говори за компетентността на службите. Имам наблюдение върху ДАНС, тя се превръща в една тотално ненужна и пробита служба. Това, което се случва в България, не е в резултат от работата на службите, а имам основание да считам, че разкритията са станали по външен сигнал“.

 

Ноев определи като двоен стандарт в поведението на премиера и на главния прокурор това, че не са изразили позиция по случая с отравянето на бизнесмена Емилия Гебрев, известен като „българския Новичок“:

 

„Тази двойственост ще им изиграе много лоша шега. Вчера главният прокурор каза, че няма доверие на Военна полиция, което означава, че вероятно има основание за това. Ако това е така, означава, че военният министър незабавно трябва да си подаде оставката и да бъде разследван, защото служба Военна полиция е на пряко подчинение на министъра на отбраната. И ако този министър не знае защо главният прокурор няма доверие на неговата служба, тогава България има много сериозен проблем“.

 

По думите на Ноев призивът на премиера президентът да наруши радиомълчанието си по случая е нещо като призива на крадеца да бъде хванат крадецът.

 

„Имам основание да смятам, че президентът не е бил държан в течение на това. По закон той има право на цялата информация. Защо се нарушава законът и на Румен Радев не се дава тази информация?“, попита той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6075 |19.03.2021 Агоп Каспарян: Бойко Борисов е изчерпан . 17| 5657 |10.03.2021 Бойко Ноев за американските сенатори: Това значи ”Ние знаем” . 29| 5419 |07.03.2021 Автографи и тениски в края на сезон 3 от сериала „Бойко с джипката“ . 19| 8425 |06.03.2021 Бойко, къде си? Днес и оградата в Банкя ”крещя” от управлението ти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads