Реклама / Ads
0| 3847 |09.06.2022 НОВИНИ

Бойко Рашков – шеф на КПКОНПИ. Какво мислят в парламента?

.
Бойко Рашков Източник: БГНЕС
Вчера премиерът Кирил Петков обяви намерение настоящият вътрешен министър Бойко Рашков да бъде предложен за наследник на Сотир Цацаров и да заеме председателското кресло в КПКОНПИ. Новината, която по-рано бе лаконично отречена както от Рашков, така и от Петков, предизвика разнопосочни реакции в парламента.
 

От партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ са скептични, че вътрешният министър Бойко Рашков би бил ефективен като председател на Антикорупционната комисия.

 

„Аз мисля, че това намерение не е съгласувано с Бойко Рашков, защото всички вие помните как той молеше в Народното събрание да му се даде възможност да се бори с престъпността, да разкрие безбройните престъпления на предишната власт и тъй като нищо от това не е осъществено, освен че е публично заявено, аз мисля, че като почтен човек той ще остане на поста си, докато си свърши работата, за която ни помоли, и ние откликнахме на молбата му“, коментира пред БНР депутатът от ИТН и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Николай Радулов.

 

Междувременно ГЕРБ и ДПС обявиха, че няма да подкрепят предложението на министър-председателя Кирил Петков вътрешният министър Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ.

 

Депутатите Тома Биков и Мустафа Карадайъ определиха кандидатурата като неприемлива и заради поведението на Рашков спрямо политическите опоненти.

 

„Разбира се, че няма да го подкрепим, защото е смешно. Ще имаме ли закон за КПКОНПИ?“, запита Биков.

 

„Мисля, че и Брюксел, и еврокомисарите, и Европарламентът са наясно за поведението на министър Рашков, за беззаконията и превръщането на полицията в милиция по време на изборите. Този човек за какво да го подкрепям? Той е хубав човек“, заяви на свой ред лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

По-рано пред БНР лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че партията му ще предложи свой кандидат за шеф на антикорупционната комисия: „Говорили сме с него, поели сме ангажимент към него, той е поел ангажимент към нас да приеме нашата номинация“.

 

Междувременно се появи информация, че едно от обсъжданите имена в коалицията за нов министър на вътрешните работи е бил Минко Брайков. Той е работил в МВР, бил е зам.-директор на Националната полиция, ръководел е отдел за проследяване в ДАНС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8516 |09.06.2022 Напрежение и бойкот в парламента: ГЕРБ изобщо не се появиха в зала . 0| 3468 |08.06.2022 Бойко Рашков става шеф на КПКОНПИ. Той пак заговори за кражбата ”Хемус” . 0| 4039 |02.06.2022 Атанас Атанасов: Знам, обсъжда се името на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, нещата там са на самотек . 0| 3127 |02.06.2022 Спрягат Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, а той: Слухове не коментирам!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads