Реклама / Ads
29| 31328 |17.12.2021 НОВИНИ

Бойко Рашков: Банката е уведомявала ДАНС за теглените пари за ”Хемус”, но без резултат

.
Бойко Рашков Източник: БГНЕС
Банката, от която са теглени пари, отпуснати за строежа на магистрала ”Хемус”, е уведомявала ДАНС по времето на ГЕРБ, но от финансовата дирекция не е последвала никаква реакция.
 

Това твърди в интервю за "Капитал" министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

 

"Банката има задължение по закон, когато се усъмни в реда за преводите и в произхода на сумите, да уведоми ДАНС. Банката е уведомявала тази държавна служба", разказва той. По думите му това е станало, когато председател на ДАНС е Димитър Георгиев.

 

"Банката е уведомявала, но реакция от тази служба и конкретно от нейната финансова дирекция не е последвала. Така и към момента не знаем къде са отишли тези пари", посочва още вътрешният министър на във връзка с разследването за пране на над 53 млн. лв. за строежа на "Хемус", по което обвиняем е 42-годишният съдия по футбол Борислав Колев.

 

"Не може да се отпуснат повече от 1.5 млрд. от държавния бюджет и изведнъж да се окаже, че те не са отишли за строителството. Да се използват абсолютно криминални начини за присвояване на тези бюджетни средства, за които не е ясно и до момента - въпреки няколкомесечното разследване - дали са в някои частни сейфове, дали са изнесени в чужбина, дали са в партийни каси и т.н.", коментира Рашков.

 

По думите му няма нормална държава в съвременния свят, където да се позволява получаването на милиони кеш от една банка, които уж са за строителство на магистрала.

 

"Известно е, че от 30 000 лв. нагоре задълженията по договор по принцип трябва да се реализират чрез банков превод. Този въпрос трябва да се постави на бившия премиер Борисов и, разбира се, на министрите Нанков и Аврамова, защо е допуснато "Автомагистрали" да превеждат по този начин сумите, които да изчезват като вода в пясък", допълва министърът на вътрешните работи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 38727 |17.12.2021 Опааа! Караянчева и Севи на Бойко започват работа в парламента . 27| 65203 |16.12.2021 Бойко Борисов се пръкна на върха в ЕС и тутакси овладява кризите наред . 16| 47121 |15.12.2021 Рашков: Един обикновен гражданин е получил два джипа като подарък за изтеглянето на парите за АМ ”Хемус” . 9| 27117 |14.12.2021 Рашков: Офертата на ГЕРБ: „Махнете вътрешния министър, за да ви партнираме“, е безсмислена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads