Реклама / Ads
4| 2927 |28.02.2024 НОВИНИ

Бойко Станкушев, АКФ: Гешев и Сарафов опитват да се дискредитират един друг, тази война е на живот и смърт

.
Бойко Станкушев
Мрежите на Еврото и на Нотариуса са в състояние на защита и опитват взаимно да се набедят. Това каза пред БНР Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд.
 

"Не вярвам да се мине към някакви съгласувани между тях действия - с цел прикриване на много други неща, които обществото има право да ги знае", коментира той.





Станкушев подчерта, че най-важното нещо е обществото да стои будно и непрекъснато да изисква от информация от институциите.
 

"Дълго време тези организирани престъпни групи за криминално влияние в съдебната система - на Петьо Петров-Еврото и на Мартин-Нотариуса - са работили в синергия. Може би е имало период, в който не са били в синергия, но са имали нещо като пакт за ненападение и са си били разпределили пазара на влияние и пазара на заграбване на имоти, което е в основата на дейността и на единия, и на другия.

 

Очевидно, че в един момент нещо се счупи и те минаха в открити антагонистични отношения - може би след т.нар. атентат срещу Иван Гешев.

 

"Това се доказва с опитите на Гешев и Сарафов един друг да се дискредитират и целите тези техни присъдружни групи и организации работят в тази посока. На този етап няма симптоматика, че ще се наговорят да мълчат. Ще продължават да си вадят компромати, тъй като не могат да оцелеят паралелно и единият, и другият. Тази война е на живот и смърт", коментира Станкушев.  

 

Според него още дълго време ще се правят опити да се заличава същността на тези скандални ситуации с изваждане на някакви скитници, за да се отклонява вниманието, "което не прави чест на ГДБОП":







"Ако ад хок прокурор Даниела Талева извърши разследване, могат да излязат някои неща. Трябва да сме малоумни, ако очакваме всичко да излезе".  

 

Той посочи, че е очаквал напрежението между Бойко Борисов и Иван Гешев да доведе до нещо "и то се случи сравнително бързо". 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3537 |28.02.2024 Адв. Грета Ганева за връзката на прокурор Зартова, ГДБОП, флашките и сегашния шеф на МВР . 7| 4500 |28.02.2024 Дават пожизнени пенсии на 133-ма музиканти . 4| 2695 |28.02.2024 Мистерия около руските шпиони: Самоличността на българина Денис Рашков е била открадната, а той е в неизвестност . 16| 7937 |28.02.2024 Приднестровието моли Путин за "помощ" срещу Молдова, украински депутат с предупреждение за война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads