Реклама / Ads
7| 3966 |20.12.2023 НОВИНИ

Божанков за "Възраждане" и Костадинов: Говорят като Хитлер и Сталин!

.
“Подчовеци, фашистка измет, нечовешка сган. Това не са думи на Сталин или Хитлер, а на български народен представител. Всичко започва с думи. Хитлер идва с езика на Третия райх. Днес помним и няма да позволим историята да се повтори. 
 

Това заяви от трибуната на парламента депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков. 


“Пътят от “Този филм не може да го гледате” до “Този депутат не може да се изказва” явно е кратък. Партия “Възраждане” открито прокламира отричането на правото на законно избрани народни представители да се изказват в българския парламент според едноличната преценка на лидера на една политическа сила. Това е отричане на демократичните принципи на правовата държава. Изтръгването на кабели, физически сблъсъци, нахлуване в държавни институции е категоричен знак, че ако не се даде решителен институционален отпор, те ще отидат по-далеч", допълни Божанков.


Той заяви, че групата на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" ще сезира компетентните органи за действията на "Възраждане". 


По отношение на обвиненията от страна на "Възраждане", че мнозинството служи на чужди посолства Божанков заяви: 


"Крадецът вика “Дръжте крадеца”. Лично руската посланичка Елеонора Митрофанова посочи като свой фаворит председателят на партия “Възраждане”. Това обяснява болезнената им реакция, когато руските интереси биват засегнати. И не е проблемът монументът на Съветската армия - монумент на чужд окупатор, три пъти по-висок от паметника на Апостола. Русия ни обяви за враг и прместването на пропагандно съоръжение в музей не може да бъде основание български народен представител да остави своите майки и бащи без пенсии, а родината си - без бюджет. Истинската им драма е енергийната независимост на България, отнемането на привилегиите на Москва върху български пристанища, ключови активи в икономиката. Това е основанието за истерията".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6407 |20.12.2023 Приеха окончателно промените в Конституцията. Бойко Рашков се въздържа . 0| 3848 |20.12.2023 "Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в кв. "Център" . 0| 3818 |20.12.2023 Необичаен поздрав за Коледа: Спайдърмен се спусна по фасадата на болница в Малага /видео/ . 4| 5108 |20.12.2023 ДФЗ реши: Остатъкът от "украинската помощ" - за всички земеделци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads