Реклама / Ads
8| 8962 |18.05.2016 НОВИНИ

Д. Божилов за Фрог: Пеевски окрупнява активи и пере пари с фирмите, взети от майка му

.
Даниел Божилов
Поредните трансформации на дялове, акции и активи във фирмите, контролирани от семейство Пеевски не бива да озадачават никой. С тях могат да се целят различни неща, но най-вероятно това е част от схемата по изсветляване на бизнеса на Пеевски, като наред с това се извършва окрупняване на активи. Разбира се, възможно е тези непрестанни трансформации да се ползват и за други цели като пране на пари. Това коментира по повод придобиването на Пеевски на дяловете на майка си в четири компании съпредседателят на НПО „Ние, гражданите” юристът Даниел Божилов.
 

Както е известно в бизнеса с разпространение на вестници се концентрират значителни суми в кеш, които дават прекрасна възможност за заобикаляне на банките и отчитане на големи обороти. Поради тази причина такива фирми са много апетитни за препиране на пари и за това по цял свят организираната престъпност проявява голям афинитет към този род бизнес.

Наред с това Пеевски от повече от година е поел курс на изсветляване на бизнеса си. И ако до преди година и нещо той нямаше нищо на свое име, нещата вече значително са променени и той вече официално притежава много сериозни активи, които от своя страна са достатъчно изчистени.

 

Изявите на Борисов по отношение на изтеглянето на Пеевски от бизнеса в България са силно преувеличени. В типичния си стил той за пореден път говори за това, което иска да чуе обществото, като по този начин се опитва да прави внушения, че в България има държава и държавните органи си вършат работата. Тези твърдения звучат като рекламен клип – ето вижте ни как работим и сме притиснали Пеевски до стената, та той за това бяга. Вижте ме колко усилия хвърлих да ви отърва от него!

 

Всъщност самият Борисов като човек имал близост преди да бъде изстрелян в политиката и съответния опит и наблюдение как се случват нещата в тези структури, прекрасно знае, че нито можеш хей така да си тръгнеш, нито ресурси и сфери на влияние се изоставят просто така. Още повече, че в страната нищо не се е променило, че да се стигне дотам държавата да притисне Пеевски. Олигархът продължава да се ползва с огромен имунитет от прокуратура, Данъчни и изобщо всички държавни органи и продължава да бъде неприкосновен.

 

С тези действия по изсветляване на бизнеса си той подава категорични сигнали, че вестите за неговото оттегляне не само са силно преувеличени, а и че той няма абсолютно никакво намерение да напуска сцената. При концентрация на огромни активи, които вече са „препрани“ и „кристално чисти“ лостовете за въздействие върху него от страна на държавата, пък и не само, се минимализират и дори някой да има желание да предприеме нещо, то ще бъде невъзможно. По този начин Пеевски реално се превръща в бизнесмен и в незаобиколим фактор, а не обратното.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4442 |18.05.2016 Първо във Фрог: Само 5 митрополити се явиха на заседанието на Св. Синод, другите обявиха тих бойкот . 7| 7410 |18.05.2016 Само във Фрог: Арестуваха жандармерист, ограбил сирийци в Панчарево . 29| 18425 |17.05.2016 Само във Фрог: Новата социална министърка „опасно близка” с Томислав Дончев . 3| 6973 |17.05.2016 В. Тодоров за Фрог: Кметът на Лозенец със скандално споразумение за паркинг в терен за парк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads