Реклама / Ads
14| 4305 |20.01.2024 НОВИНИ

Борис Бонев: Евентуални предсрочни избори са една от опциите за София

.
"В ПП-ДБ сме единни, че евентуални предсрочни избори са една от опциите, въпреки че това не е желаният изход от нас". Това заяви днес столичният общински съветник Борис Бонев.
 

"За нас това не е проблем. Това е един от сценариите, който разглеждаме. Нашата група е подготвена и смятаме, че ще имаме по-добър резултат, отколкото имахме на предишните избори", посочи той в ефира на БНТ.

 

"В един такъв фрагментен общински съвет може да нямаме друг избор", заяви общинският съветник.





Бонев е категоричен, че в СОС не получават никаква конструктивност:

 

"Когато си предложил четири варианта за изход от кризата, когато си провел срещи и преговори във всякакъв възможен вариант, съобразявайки се с претенциите на останалите, когато си поискал да има поне някакъв ясен план, с по-конкретни ангажименти, какви реформи ще се направят, кои наредби ще се променят в едно временно председателство на общинския съвет, и насреща не получаваш почти никаква конструктивност", обясни Бонев.

 

По думите му най-градивното, което са чули от ГЕРБ например е "от колегата ми Георги Георгиев, който каза, че Васил Терзиев трябва да ми стъпи на врата. Това е нивото", категоричен е той и допълни, че в неговата парламентарна група "не си стъпват по врата".





"ГЕРБ са се посветили да правят на всяко едно възможно публично събитие да измислят някакви гръмки заглавия, които много хубаво да седят като заглавие в медиите", посочи общинският съветник.

 

"Не е да видим как можем да направим нещо конструктивно за София, а как да набием другарчето в медията", обясни той.

 

Общинският съветник посочи, че основният проблем, пред който е изправена столицата е, че започват да се изпускат срокове за европейски програми, вероятността да не се приеме бюджетът е огромна.

 

На въпроса дали има нерви да се отцепи от ПП-ДБ, Борис Бонев отговори, че не е въпрос на нерви.

 

"То е въпрос на много обективни критерии, които ние сме заявили публично. Смятам, че нашата група става все по-сплотена", увери Борис Бонев.





Той заяви, че вече не е негова мечта да бъде председател на СОС.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4337 |20.01.2024 Балтийските държави изграждат обща отбранителна зона по границата с Русия . 8| 4437 |20.01.2024 Капка Тодорова: Сега е последният прозорец да се задвижат важни за България промени. След това "зимата иде" . 5| 4216 |20.01.2024 Григор Димитров отпадна от Australian Open . 14| 7001 |20.01.2024 Масови протести в руската република Башкирия. Защо? /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads