Реклама / Ads
0| 4461 |21.07.2022 НОВИНИ

Борис Бонев предупреди: София ще изгуби милиони от разпродажби

.
Борис Бонев
”Десетки общински имоти се дават под наем на ниски цени”, каза Бонев и допълни, че София може да изгуби десетки милиони.
 

Според него, става въпрос за десетки предложения на управляващите, които сериозно ощетяват обществения интерес на софиянци, сред които продажба на общински терени за строежи на нови сгради, ощетяващи общината сделки под пазарни цени, и учредяване на права на строежи на апетитни локации из града. По думите му, това са само част от точките в огромния дневен ред на местния парламент, който предстои да бъде разгледан днес от съветниците в София.

 

Според независимият общински съветник Борис Бонев, тези неприемливи предложения неслучайно се вкарват в дневния ред в последния момент, на тъмно и посред лято. “Как е възможно в едно заседание да разгледаме над 150 точки с повече от 4000 страници мотиви? Десетки са и “допълнителните точки” - умишлено вкарани в последния момент. Целта е съветниците и обществото да нямаме време да се запознаем подробно с предложенията или възможност за реакция. От ГЕРБ явно обявиха лятна разпродажба на общинските имоти. Съвсем умишлено това се прави посред лято, когато хората са в отпуск. Това е срамно и неприемливо, а зад всичко това прозират клептократичния начин на управление в столицата и огромни съмнения за корупция за милиони.” - категоричен е Борис Бонев.

 

Само на това заседание Столичната община ще продаде десетки общински имоти, на които да бъдат построени нови сгради с общо РЗП от няколко десетки хиляди квадратни метра. “Вместо да решават проблемите, управляващите от ГЕРБ създават нови! Фандъкова дойде с обещанието да спре презастрояването, а сега прави точно обратното - разпродават общински имоти, за да се строят нови сгради! Какви са мотивите за това? Аз не виждам нито едно логично обяснение, освен сделки с огромен корупционен потенциал.” - сподели независимият общински съветник.

 

“Става въпрос за десетки изключително важни доклади, които касаят учредяването на право на строеж върху общински имоти, или продажбата им. Десетки са и измененията на подробни устройствени планове, които водят до още по-голямо презастрояване, а сделките се сключват на цени далеч под пазарните, с което се ощетява бюджетът на Столичната община. Тези непоправими щети върху София ще се направят на едно осем часово заседание с над 150 точки.” - категоричен е Бонев и нарече случващото се “лятна разпродажба на общинско имущество на София.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6640 |21.07.2022 Борисов от ”Свети Пантелеймон” : В същата джипка се возят година и половина. Народът мълчи. Що мълчите, бе? . 0| 3665 |20.07.2022 “Hasta la vista, baby”: Как Борис Джонсън си тръгна от “Даунинг Стрийт” . 0| 3337 |19.07.2022 Борислав Гуцанов: Трябва да бъде възстановен договорът с „Газпром“ . 0| 6389 |19.07.2022 Лена Бориславова: Няма как да вървим напред без убедително мнозинство срещу корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads