Реклама / Ads
0| 6388 |19.07.2022 НОВИНИ

Лена Бориславова: Няма как да вървим напред без убедително мнозинство срещу корупцията

.
Лена Бориславова Източник: БГНЕС
Без убедително мнозинство, което да застане срещу корупцията и престъпността, от която страдаме всички ние, няма как да вървим наред. Това каза пред журналисти Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя в оставка Кирил Петков.
 

„Ние продължаваме да държим в рамките на този парламент да има приемане на закон за новата антикорупционна комисия и избирането на председател в лицето на Бойко Рашков, който е доказал своето желание и готовност да се бори срещу това, от което обществото страда – несправедливост, корупция, кражби“, каза тя.

 

Бориславова посочи, че „Продължаваме Промяната“ ще държи на това промените в антикорупционното законодателство да бъдат приети във варианта, в който вече са внесени в парламента, въпреки настояванията за редакция от страна на „Има такъв народ“.

 

Говорителката на кабинета „Петков“ увери, че формацията й няма да отстъпи и от предложението начело на антикорупционната комисия да застане настоящият министър на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.

 

„За нас най-важно е да намерим обединение около политики и желанието да прокараме някои реформи и промени, преди да се говори за постове. На този етап разговори за постове не е имало, а и не трябва да има“, каза тя за започналите вече разговори за нов кабинет в рамките на настоящия парламент.

 

„Ще разчитаме на това да видим истински действия в Народното събрание, а не обещания на думи. Трябва да видим доказателство, че хората в управляващото мнозинство имат смелостта да застанат зад една антикорупционна реформа“, допълни Лена Бориславова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2975 |19.07.2022 БСП няма да говорят за премиер и състав на МС, преди да осигурят 121 депутати в НС . 0| 3208 |19.07.2022 БСП нямала намерение да имитира преговори и да тупа топката, а да направи всичко възможно за кабинет . 0| 3486 |19.07.2022 Военният министър: Руските ни вертолети няма да спрат да летят, но кърпим положението . 0| 4181 |19.07.2022 Шефът на Сметната палата: Одитът няма нищо общо с управляващите, заради АПИ обществото загуби 118 млн.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads