Реклама / Ads
2| 3009 |13.11.2022 НОВИНИ

Борис Бонев: ”Спаси София” не се появява от вчера, смятаме, че сме подготвени

.
Борис Бонев
”Спаси София” не се появява вчера, ние имаме 14 години история на битки, на каузи, на предложения и идеи. Не се притесняваме от атаки. Нашата работа е последователна и публична вече 14 години. Смятаме, че сме подготвени, имаме необходимите познанията и идеите. Това заяви Борис Бонев от „Спаси София” в ефира на бТВ.
 

По думите му комуникацията с „Демократична България" не е спирала, но разговори за това кой да е кандидат за кмет и какви да са целите на това обединение за София – предстои да се случи.

 

„Няма човек, който да не носи негативите на ГЕРБ, без значение кой е кандидатът им за кмет”, категоричен е той и смята, че хората вече нямат толерантност към експерименти и искат да виждат промяна.

 

Той коментира и случая с Иванчева: „За някои хора пълната сила на закона се налага, а за други справедливост и правосъдие липсват. С Иванчева и Петрова се държаха като виновни от самото начало, а това е недопустимо.”

 

„Хората, които ни обвиняваха, че нямаме партия, сега ни обвиняват защо сме си направили партия. Такива хора искат да очернят нещо ново на всяка страна. Може би изпълняват чужди заръки, но не мисля, че това е начинът. Трябва да се дава шанс, да се търси обединение. Когато има добри идеи, да се види как да се реализират, а не да се атакуваме взаимно, защото истински лошите нямат проблем да се обединяват и да си вършат далаверите”, смята той.

 

Той говори и за Паметника на съветската армия в София: „Надписът на паметника не отговаря на историческата истина. Това е проблем, защото той е създаден с пропагандна цел. Предвид обстоятелствата, целта на построяването му – смятам, че мястото му е в музея на тоталитарното изкуство. На негово място може да има пантеон на българските царе – нещо, свързано с нашата си история.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 13428 |13.11.2022 Александър Николов за Борисов: При подобен тип говорене се стига до опростачване на нацията . 5| 3878 |12.11.2022 Родната политика според Дончев: Детска ясла с черковни сюжети. А за Борисов и връзките с Гешев - нищо... . 12| 4383 |11.11.2022 Борисов: Фандъкова няма да се кандидатира за кметските избори през 2023г.? . 19| 11538 |11.11.2022 Борисов наруга репортер на Нова: Не ви ли е срам, бе!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads