Реклама / Ads
11| 5550 |12.08.2020 НОВИНИ

Борислав Сандов: Борисов много трудно ще се впише в Зелената сделка

.
Борислав Сандов Източник: БГНЕС
Много трудно Борисов може да се впише в Зелената сделка. България е в много неизгодна ситуация в момента по отношение на тази сделка, защото първоначално страната ни се бе противопоставяла.
 

Това каза пред БНР екоактивистът Борислав Сандов, съпредседател на "Зелено движение".

 

"Позицията на България беше, че подкрепяме дългосрочните цели - към 2050-а година, но отказваше да поеме ангажименти до 2030-а година. След акто видя, че това не се получава и страните от ЕС искат бързи резултати и обвързаха средствата по отношение на зеленото възстановяване и многогодишната рамка, сега българските чиновници трябва да пишат неща, които доскоро са оспорвали", уточни той.






Сандов обясни, че става дума за мобилизация по различни кабинети да се напишат спешно едни стратегии за следващите 4 години, които да усвоят около 10 млрд. евро. 

Той изтъкна, че ЕС вече е минал на ниво, в което няма да раздава пари "на калпак".

Съпредседателят на "Зелено движение" коментира, че това, което прави правителството, е обратното на заложеното в Зелената сделка:

"Зелената сделка иска повече железопътен транспорт, а Борисов строи магистрали. Зелената сделка иска повече възобновяеми енергийни източници, а Борисов строи АЕЦ "Белене" и газопроводи". Тя иска биоземеделие, Борисов насърчава  едроземеделски стопанства с монокултури и използване на пестициди. Зелената сделка означава биоразнообразие, а по времето на Борисов виждаме "подпорни стени" по крайбрежието и багери в националните паркове". 






Той беше категоричен, че управляващите могат да впишат страната в Зелената сделка само изкуствено, със създаване на стратегия, която не почива на реалните политики на това правителство, и с писането на проекти, за да отидат парите в конкретни хора, както е било и до момента. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 9148 |12.08.2020 Хората чакат от Борисов оставка, той ”купува” общините и училищата . 74| 42327 |12.08.2020 Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем . 31| 7851 |12.08.2020 Димитър Ганев: Борисов е в оставка на полусъединител . 7| 6248 |12.08.2020 Георги Свиленски: Борисов и Гешев са единствените платени организатори на протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads