Реклама / Ads
10| 3395 |07.12.2021 НОВИНИ

Борислав Сандов: Предстои номинацията ми за министър на околната среда и водите

.
Борислав Сандов Източник: БГНЕС
„Тази вечер или в утрешния ден предстои моите колеги от „Зелено движение” да направят официалната номинация за поста, аз съм една от номинациите”, заяви пред Нова телевизия ” Борислав Сандов от "Демократична България". Той е посочен и за един от вицепремиерите в бъдещия кабинет, както и за министър на околната среда и водите.
 

„Това беше среща тип председателски съвет. Освен Кирил Петков и Асен Василев, присъства и още един член на партията.  Коалиционното споразумение вече е към своя край и трудно може да се правят някакви промени. Такъв вариант съществуваше в началото”, заяви Сандов.

 

На ниво Министерски съвет от „Демократична България” ще имат три места – в правосъдното министерство, в това на околната среда и водите и в Министерството на дигитализацията.

 

„Изчистваме текстовете, за да бъдат ясни и за да бъдат сигнал към партньорите в ЕС по отношение на това, че предстои промяна в посоката, за която често ни критикуват, че изоставаме. Първоначалната формулировка, която от ПП представиха, изключваше от „Има такъв народ” да имат вицепремиер. Не знам дали е било пожелание на едната или другата страна. Но имайте предвид, че ИТН са поели много тежки и ресурсни министерства – МВнР, Енергетика, МРРБ. Това са много сериозни и отговорни министерства. От тази гледна точка тежестта се балансира. Математическото наместване тук няма да сработи”, посочи той.

 

Сандов поздрави представителите на ПП, които по неговите думи са имали балансиран подход и не са проявили високомерие.

 

Относно изказването на Асен Василев, че се планира 15% съкращение на служителите в държавната администрация, Сандов смята, че са необходими определени оптимизации, които да помогнат на бюджета да се развие.

 

„Ако реализираме политиките, свързани с дигиталната трансформация, ако обединим част от ресорите, които съществуват паралелно в различни министерства, но вършат една и съща работа, това ще стане естествено. Трябва да си признае, България е със свръх раздута администрация. Това е в духа на общото ни разбиране”, обясни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3242 |28.11.2021 Борислав Сандов: Не са водени разговори за състав на кабинета . 5| 5309 |28.11.2021 Лена Бориславова, ПП: Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор . 17| 3262 |25.11.2021 Доц. Михаил Околийски: Няма повод за оптимизъм – пета вълна предстои . 9| 3016 |17.11.2021 Борислав Сандов: При ПП има реална диалогичност, няма високомерие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads