Реклама / Ads
9| 3034 |17.11.2021 НОВИНИ

Борислав Сандов: При ПП има реална диалогичност, няма високомерие

.
Борислав Сандов Източник: стопкадър, Нова телевизия
„Има реална диалогичност, няма високомерие. Няма: „Елате при мен, аз тук нещо да ви кажа”. Напротив, те ходят при останалите - те са добронамерени, не поставят червени линии и се опитват от наша страна да няма такива. Това обясни в ефира на Нова телевизия Борислав Сандов от „Демократична България“ след лидерските срещи вчера. По думите му подходът при преговорите е „много различен”, както и отношението.
 

„Не сме говорили по същество. Събрахме се и обменихме идеи. Няма съмнение, че мислим като „Продължаваме Промяната“. Уточнихме се, че трябва да видим кои са групите и темите. Иначе, ако тръгнем по всяка тема, може да стане твърде много. Идеята е да се покриват всички, но да бъдат групирани в определени работни групи, които да не са чак толкова много на брой, обясни той.

 

Сандов уточни още, че намерението и целта е да има изключително подробно споразумение, което да бъде подготвено публично, за да се избегне съмнението за задкулисие. „Ако останалите политически партии, с които ПП води разговори, са съгласни на такъв процес, предполагам, че те или ние заедно ще призовем да ни се даде време, в което да успеем да съставим подробно коалиционно споразумение. Това е важно, защото е гаранция за стабилност в следващите месеци”, уточни представителят на „Демократична България“. 

 

В тази връзка той заяви, че първият мандат може да не бъде даден толкова бързо: „Трябва ни около половин - един месец. Ако ПП и другите партии са съгласни, то ние ще призовавам да се забави даването на мандата, за да може да се изготви подробно коалиционно споразумения. Ако някой иска да минира процеса, то лесно може да се направи, но е важно да се погледне по-отгоре на картината. Трябва да забравим партийните интереси и да видим кое е важно за България“.

 

Стана ясно още, че срещите между експертните групи на „Продължаваме Промяната”, „Демократична България”, БСП и „Има такъв народ” вероятно ще започнат още следващата седмица.

 

„Ние сме с действощо ръководство в оставка. Ще се очаква да има представителност измерима на резултатите и се надявам егото да не даде връх, а да постъпим държавнически“, коментира още Сандов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4403 |16.11.2021 Лена Бориславова, ПП: Всички са оптимистично настроени, че ще бъде сформирано работещо правителство . 8| 4353 |15.11.2021 Дъжд от оставки: Борислав Сандов и Владислав Панев се оттеглят от ръководството на ”Зелено движение” . 4| 3031 |15.11.2021 Борислав Сандов: Може да има правителство на малцинството с широка подкрепа . 4| 2989 |22.10.2021 Борислав Михайлов: Нямам проблеми да работя с Бербатов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads