Реклама / Ads
31| 11342 |20.01.2011 НОВИНИ

Борисов: Ако искате нови избори – кажете го

.
Бойко Борисов
След 8-часови дебати по искания вот на доверие от правителството, премиерът Бойко Борисов заяви, че целта му е била да разбере дали има парламент, с който това правителство ще продължи реформите.
 

Когато трябваше да направим правителството, ние поехме риска със 117 депутати да съставим кабинет на малцинство по време на финансова криза. Поехме риска, макар че беше много по-лесно за нас да останем в опозиция и никой не можеше да ни задължи да направим в най-тежкото време правителство, а аз имах още 2 години да съм кмет на София, заяви премиерът.

Тогава и президентът Георги Първанов каза, че на всяка цена трябва да има правителство, ако не бяхме ние Тройната коалиция, която след изборите остава двойна, нямаше да събере болшинство да направи правителство и какво ни оставаше тогава - служебен кабинет 2-3 месеца после, риторично попита Борисов.Той отчете, че за година и половина в България са постъпили много средства от еврофондовете при това по време на финансова криза и запазване на размера на данъците.

Вие вдигнахме пенсиите и си тръгнахте, ние започнахме да ги плащаме, а важното е кой ги плаща, не кой ги е вдигнал, обърна се той към опозицията.

От думите му стана ясно, че не е бил запознат лично с условията на Синята коалиция , която тя постави, за да гласува „за" правителството днес.Чета по пресата. Първото условие е да се спре проекта АЕЦ „Белене". Много пъти казах и поисках да чуя какъв е тоя инфлационен индекс и досега ние не сме приели този индекс и за това не сме подписали споразумение. Така че приятели от Синята коалиция не сме нарушили това, което сме се разбрали по атомната централа, обясни той. Борисов попита сините какво ги притеснява за проекта „Набуко". Заявено е, че той е приоритетен проект. България, Турция и Великобритания се явиха мотора на проекта „Набуко", настоя Борисов.

Според него няма противоречие от страна на правителството на искането на сините за фискален борд. Ние предлагаме нещо по - тежко от борд - да приемем закон, с който всяко следващо правителство да спазва фискалната дисциплина, каза министър-председателят.

Реформите продължават в здравеопазването, отбраната правосъдието, ангажира се той.Не може да казваш "Води войната, воювай всеки ден , ние ще гласуваме „въздържал се", пък после съм готов да дойда", ама сега трябва, обърна се премиерът към съпредседателя на синята коалиция Мартин Димитров.

След 5 месеца идват избори, ако не бяха те, още днес аз щях да искам предсрочни. Не знам дали държавата има нужда и възможност да прави нови избори, ако вие искате кажете го ясно и точно, обърна се Борисов към депутатите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 5390 |20.01.2011 Б. Борисов: Формации с ново лице и под различно име искат да се върнат на власт . 10| 4886 |19.01.2011 Борисов: Не ни интересуват компроматните войни . 3| 4940 |18.01.2011 Ил. Иванова: Изборите дадоха старт на СРС-кампанията . 116| 5527 |17.01.2011 Румен Петков иска предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads