Реклама / Ads
21| 5111 |22.10.2018 НОВИНИ

Борисов: Ако поискам оставката на Валери Симеонов, правителството ще падне

.
Бойко Борисов
Ако поискам оставката на Валери Симеонов, това ще счупи цялата конструкция и правителството ще падне. Това обяви премиерът Бойко Борисов от Обединените арабски емирства, където е на официално посещение.
 

“По-сложно е, отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията”, коментира още Борисов.

 

Борисов  допълва още, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания, съобщава бТВ

 

"На пръв поглед искането на оставка от моя страна нарушава споразумението, че „Обединени патриоти“ взимат решения помежду си. Без решение на ОП не мога да направя нищо. Аз мога да му поискам оставката, но това няма правна стойност в нашите взаимоотношения", каза още той. 

 

"Въпреки, че майките на деца с увреждания казват, че не търсят сваляне на правителството, с един подобен акт – то ще падне", допълни премиерът.

 

"Когато се касае за министри, излъчени от ГЕРБ по коалиционното споразумение, въпреки че ми се сърдят след това, не питам. Нося партийна отговорност към избирателите, които са ни изпратили тази част от управляващата коалиция. Нашите партньори са в по-сложна ситуация. ОП са три партии и помежду си имат споразумение. След това с тях трите сме подписали ние нашето, знаейки през цялото време колко различни сме в своите програми и разбиране. Така бяха отредили българските избиратели, така го направиха", разкри още министър-председателят.

 

"Тук се надявам колегите от "Обединени патриоти" да си решат различията, видно е различието между Волен Сидеров и Валери Симеонов, но когато са си слагали подписите, е трябвало да мислят и да се държат като отговорни хора. Дезертьорството не решава проблемите. Моралния акт аз го изразих", категоричен бе Борисов.

 

"Още преди дни поднесох извинения от името на Валери Симеонов за думите му. Искам да помоля и майките, и протестиращите, защото от самото начало работим заедно, за да може и двата закона да влязат заедно. Сега в сряда съм създал организация от ГЕРБ да минат през комисии, да се гледат в парламента и да бъдат приети. Ще видите в сайта на Министерски съвет проектобюджета, където сме отпуснали 150 милиона допълнително", каза Борисов.

 

"Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и така да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане - стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре, имайки предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън", завърши Бойко Борисов.

 

От партия „Атака”, която е част от малката коалиция в управлението, снеха доверието от Симеонов и също поискаха да бъде сменен с друг човек от Патриотите на поста вицепремиер. Хората на Волен Сидеров поискаха и спешно свикване на Коалиционен съвет днес с конферентна връзка с премиера.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4572 |22.10.2018 Първо във Фрог: Волен Сидеров свиква Коалиционния съвет за оставката на Валери Симеонов . 9| 4490 |19.10.2018 Майките на деца с увреждания категорично искат оставката на Симеонов . 5| 4655 |19.10.2018 Нинова: Ако Борисов не поискате оставката на Валери Сименов, значи е съгласен с него . 4| 3783 |19.10.2018 Майки на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Симеонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads