Реклама / Ads
8| 7362 |22.06.2017 НОВИНИ

Борисов бесен за нищенето на случая с колата на Лозан Панов

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Гледах опашките на рождения ден на царя. Аз нямаше да се редя да му честитя, има си протокол. Там бяха всички царедворци, които го провалиха. Честитих му рождения ден по телефона и му казах, че много го обичам. Ще го поканим в съвета на старейшините за председателството. Това заяви в предаването „Здравей, България” министър-председателят Бойко Борисов.
 

Той се похвали с административната реформа: „Над 90% от кадастрите са готови и може да си взимаш скицата по електронен път. Между данъчните и общините всичко е наред. Може да не се ходи до данъчните служби. Ще има промени в правителството, ако някой министър не прегърне идеята за административната реформа”.

 

На въпрос дали Меркел наистина му е заръчала да подобри отношенията на ЕС с Турция, премиерът заяви: „По време на референдума в Турция отношенията между Ердоган и ЕС се влошиха. Нашите пътувания са с друга насоченост – предстои ни председателство, имаме амбицията да отидем в чакалнята за еврозоната... Не случайно започнах с това, че преди  референдума и изборите в Европа нещата се влошиха. Турската икономика е свързана с европейската. Така че няма логика да се обтягат отношения. За нас е важна външната граница. Нашето съоръжение трябва да подпре , ако дойде голям бежански поток. Сега като се сложи оборудване, датчици по оградите, коли ще стане много по-надеждно”.

 

Борисов се подразни от припомнянето на забележката на Елена Йончева, че камерите на границата не работят. „ Казвате, че е Йончева е била права, а аз не съм ли прав, като казвам, че Орешарски похарчи парите?!”

Борисов няколко пъти отклонява въпроса дали е обещавал нещо на Ердоган. „Аз се движа по линията за оградата”, държи на своето министър-председателят.

 

Попитан дали се е скарал на Ердоган за Европа, той посочи. „В едни приятелски отношения му казах, че така не бива”. Борисов призна, че с Ердоган е близък и спомена, че неговите приближени му казват „Тайпи”, като остави впечатление, че и той така го нарича.

 

Попитан дали му се управлява от двореца на Ердоган, той отговори, че си му е най-хубаво в Банкя. С нетърпение очаква събота и неделя да се прибере. „Най-важното е да си легнеш с чиста съвест. В Бояна не е боядисвано не знам от кога, тук в тв студиото е по-хубаво”.

 

Темата за свободата на словото също бе обсъдена. Борисов в неговия си стил заобяснява, че всички медии у нас си пишат каквото си искат и никой не им упражнява цензура, както е в страните с режим на диктатура. В подкрепа на думите си, знаейки отрицателния отговор, той попита водещите дали имат проблем с изказванията си в ефир.

 

Темата за колата на Лозан Панов вбеси Борисов. „Лете и зима шофьорите на НСО проверяват колите. Мерцедесът на Панов е бил поне 10 пъти на основен ремонт. Това ли е съдебна реформа?! Това ли е важно за болтовете. И моите болтове са се развивали. Шофьорите на ръка ги завиват. Сега пак го вози служебна кола и ще назначим човек да му завива болтовете. Изборите за ВСС минаха без обструкция. Ние направихме съдебна реформа. Ще се избират най-честните, най-добрите хора. Он лайн съдиите избират мажоритарно, всеки съдия избира, кой иска да го представлява”, опита се да отклони темата за автомобила на председателя на ВКС премиерът.

 

На въпрос дали е сигурни, че ВСС ще е различен. От разговора си с Кокинов той ви казва за Цацаров: Вие си го назначихте, - припомнят водещите.

 

„Не си спомням вече този разговор. Лозан Панов да разясни от кого се чувства застрашен. И аз се чувствам застрашен”, заяви Борисов като не обясни от какво го е страх.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6409 |21.06.2017 Гръцки медии: Борисов е ”посредник” между Скопие и Атина . 13| 7019 |19.06.2017 Скандал! Борисов отказа среща с Карпов, казал, че кирилицата идва от византийски земи . 0| 6431 |19.06.2017 Зоран Заев се среща утре с Борисов и Радев . 0| 6601 |17.06.2017 Спешно оперираха коляното на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads