Реклама / Ads
15| 5899 |15.10.2020 НОВИНИ

Борисов в Брюксел по време на Великото народно въстание V

.
Бойко Борисов Източник: Facebook
Премиерът Борисов пристигна в Брюксел, където ще се проведе среща на върха. Тя ще започне днес и ще продължи утре. Казано с други думи - Борисов няма да бъде в страната по време на петия национален протест с искане за неговата оставка.
 

Премиерът ще представлява страната ни по време на разговорите в Брюксел, когаго ще бъде обсъдена темата за излизането на Великобритания от ЕС и предизвикателствата, с които страните се сблъскват заради епидемията от COVID-19.

 

Предстои да стане ясно по какъв начин ще продължи партньорството между двете страни в сагата Brexit. Припомняме, че остават по-малко от 100 дни до определената дата, когато Великобритания ще напусне Общността. До този момент обаче споразумение не е постигнато, а редица лидери твърдят, че това би било фатално.

 

А иначе - за утре е обявено петото поред Велико народно въстание - националният протест в столицата, при който за пореден път гражданите ще поискат оставката както на кабинета "Борисов", така и на главния прокурор Иван Гешев. Исканията на протестиращите, които вече 99 дни излизат по улиците на страната остават непроменени. Те са непреклонни - изходът от политическата криза минава през предсрочни избори.

 

По време на четирите вече състояли се Велики народин въстания при два от тях се стигна до известна ескалация на напрежението. По-сериозни сблъсъци имаше на 2 септември, когато пострадаха както протестиращи, така и журналисти. Имаше десетки задържани. Ранени бяха и служители на реда.

 

Сблъсъци имаше и по време на третото Велико народно въстание, когато до ескалация се стигна, след като полицейски кордон блокира улицата между БАН и сградата на вече бившето Народно събрание пред паметника на Цар Освободител.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5123 |15.10.2020 Идният вторник става ясно противоконституционна ли е временната комисия за проекта на ГЕРБ . 36| 8498 |15.10.2020 Дебатите в НС - от “ Корнелия, покани Борисов на кръчма” до “Цвета е петно за парламента” . 30| 15738 |15.10.2020 Скандалите на Борисов в чекмедже. Видео изброява: БарселонаГейт, АпартаментГейт... . 10| 5916 |14.10.2020 Ден 98: Площадът не отстъпва от искането за оставки на Борисов и Гешев /видео на живо/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads