Реклама / Ads
22| 10515 |31.05.2019 НОВИНИ

Борисов: Доверието между мен и Цветанов го няма, не исках Веско Маринов да ми пее по концертите

.
Бойко Борисов
”Цветан Цветанов пожела да напусне и както той казва доверието в нас по много теми го няма. След като го няма – това е едно правилно решение”. Това заяви премиерът Борисов след оставката на Цветан Цветанов, подадена вчера.
 

Вариантите за Цветанов бяха два - напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава да работи централата като редови член. Той не се съгласи и избрахме другият вариант – напуска отвсякъде. Какъв вариант трети?

 

„Исках днес, преди да си отидат, да ги успокоя, че който си е вършил работа, ще си върши пак. Името на Цветанов се заменя с  „Изпълнителната комисия“.

 

И уточни, че досега ръководният орган на партията е бил много слаб, а фукнциите му на практика са били иззети от едно лице - Цветанов. По устав заместник-председателите са членове на ИК. Тя се състои от 11 души и се ръководи от председателя. Ще се разделят и постове - да няма вече припокриване кмет и областен ръководител, министър и областен ръководител и пр.

 

"Ще създам и орган за контрол вътре в партията за сигнали, жалби и т.н.", категоричен бе Борисов. Орган за контрол и сигнали в партията създава той в партията, за да не си позволява никой "да сочи тавана" (да иска подкупи), като районния кмет на Пловдив. "Видяхте какво се случва, когато някой сочи тавана и си позволява такива неща", заяви Борисов.

 

Премиерът коментира и изборните резултати: "Анализ на изборите направих, вие също го правихте. От сутрин до вечер социолози обясняват какво и как мисля. На какви ли не глупости се наслушах. С една дума - резултатите са добри. Анализът е, че победата е категорична и с оставките в БСП това се потвърждават”.

 

"Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее по концертите, невинаги се съобразиха с мен каквото исках в кампанията", вметна Борисов. На въпроса дали Цветанов ще му липсва по време на изборите, Борисов заяви: "Дайте да говорим сериозно по този въпрос. Когато влязох на избори - влязох с 90% рейтинг. И магаре да бях вързал, щяха да го изберат за депутат!"

 

"Винаги народът ми дава кредит на доверие, аз винаги съм следял какво се иска от мен. Разбрах, че дори днес президентът е видял какви прекрасни училища сме направили и ремонтирали", завърши той и отрече твърдението, че Томислав Дончев ще бъде негов заместник, защото е вицепремиер.

 

Той уточни, че Деница Желева ще е новият шеф на кабинета на премиера на мястото на Румяна Бъчварова.  В момента тя е международен съветник на министър-председателя.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5086 |31.05.2019 Десетки са екзекутирани в Северна Корея заради провала на срещата между Ким Чен-ун и Тръмп . 2| 4695 |31.05.2019 Голямо напрежение има между дърводобивните фирми и държавата, алармират браншовици . 58| 11538 |28.05.2019 Борисов: В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен, партията обича Лили Павлова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads