Реклама / Ads
4| 3926 |10.09.2018 НОВИНИ

Цветанов с едни и същи лакардии: С ГЕРБ сме добре, с БСП и Радев-зле

.
Цветан Цветанов
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов използва тв трибуната на БТВ, за да повтори едно и също. А то е, че В ГЕРБ и държавата всичко е добре, има стабилност, че се разбира с Бойко Борисов и че проблеми имат БСП и Румен Радев.
 

Усука се и избяга от въпроса дали одобрява Младен Маринов да е шеф на МВР. „Работил съм с него, докато бях министър“, единствено си спомни той. И се отрече от негативните думи, казани преди време по негов адрес.

 

Ето и изказването ме, което с нищо няма да ви изненада: ПГ на ГЕРБ е стабилна и подкрепя всички решения на Бойко Борисов и Министерски съвет. Аз съм убеден, че след днешната среща с коалиционните ни партньори и предложенията за нови министри темата е затворена. Въздържам се да бъда прям и емоционален спрямо изказванията ни на коалиционните ни партньори. Не е морално. Аз уважавам всеки един от тях. Днес Волен Сидеров изрази едно мнение, което беше широко тиражирано последните дни в медиите. В четвъртък ще гласуваме оставките на тримата министри. Тук говорим за политически акт, който ще покаже, че в България има политическа сила, която поема политическа отговорност. На всеки трезво мислещ човек е ясно, че те тримата нямат пряка вина за смъртта на тези 17 души. Техните оставки са много силен политически акт. Това, че има различни мнения в коалицията, не означава, че тя не е стабилна. Още миналата седмица заявих, че ПГ на ГЕРБ ще гласува оставките. Тук не говорим за моята позиция, тук говорим за позицията на коалиционния съвет. Между мен и премиера няма никакво напрежение. Консолидирахме се около позицията на премиера Бойко Борисов и Волен Сидеров, че тримата министри трябва да подат оставки", разкри Цветанов.

 

"Премиерът реши да предложи новите министри на базата на натрупания опит от тях. И тримата могат да се справят със задачите и предизвикателствата, които стоят пред тях. Най-важното е провежданите политики от тях да стигнат до хората и да бъдат видими. В четвъртък няма да бъдат внесени други предложения за промени в състава на Министерски съвет. За следващия понеделник отново сме насрочили коалиционен съвет. Всички се обединихме, че най-правилно е всяка седмица да се събираме, за да изчистим всички проблеми", обяви Цветанов.

 

"Не искам да коментирам изказванията на президента Румен Радев. Той явно е много изнервен. Радев не е проблем за ГЕРБ. Той е проблем и ще става още по-голям проблем за БСП. Преди 10 дни президентът заяви, че сегашното управление няма алтернатива. Това е в силен противовес с твърденията на Корнелия Нинова и БСП. Румен Радев се самоизолира външнополитически. Това явно много му тежи. Трябва да правим разлика между реалната политика и популизма", завърши Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4041 |09.09.2018 Цветанов: Новите министри ще бъдат предложени от ГЕРБ . 23| 5927 |07.09.2018 Цветанов се върти за оставките като танцьорка на пилон . 20| 7148 |04.09.2018 Цветанов: Министрите могат да запазят постовете си . 12| 6692 |03.09.2018 Цветанов го усуква за оставките, Симеонов бесен на журналистите - прекалявали с корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads