Реклама / Ads
2| 4082 |21.12.2016 НОВИНИ

Цветанов: Диаметрално се разминахме по отношение на пенсиите

.
Цветан Цветанов
Има достатъчно средства Хитрино да бъде възстановено и да стане едно добро място за живеене. В момента, в който бяха допуснати хората до домовете си, беше и да влязат експерти, които да опишат щетите. Това каза лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на БТВ.
 

Той посочи, че са отпуснати средства също и от всички парламентарни групи. Цветанов коментира и политическата криза в страната. „Отиваме към предсрочни парламентарни избори. Направихме едни много задълбочени и откровени разговори и се съгласихме с това. Бяха обсъдени и грешките и как те да не бъдат допускани занапред“. „Различията, с които започнахме в понеделник почти бяха изгладени. Най-диаметрално се разминахме по отношение на пенсиите“, призна Цветанов. „Водихме много сериозни разговори и в тях участваше и премиера Борисов. Финансовият министър беше категоричен, че не трябва да се прави промяна в пенсионния модел.

 

Премиерът обаче говори с него и се намери вариант да се допусне такава възможност. Въпреки това не постигнахме консенсус“, заяви Цветанов. По думите му вече вървим към предсрочни парламентарни избори. „Борисов изпълни моралния си дълг, който бе поел пред обществото“. Той разкри, че ГЕРБ са предложили да останат министрите, които се справят добре. „В момента усещам, че се търси някакво противопоставяне, за да не се сформира ново правителство, но това не е така. Във всяка една партия има различни мнения, но когато се приеме общ план, започва да се работи по него. Много по-важно е да има стабилно правителство и мнозинство, което да гарантира сигурността. По-добре да се разделим като приятели, отколкото да продължим напред с редица противоречия. По-добре е да спрем до тук, за да не се пораждат спекулации. По-добре да сме отговорни, защото след това идват безотговорните“, категоричен бе Цветанов.

 

По думите му БСП са безотговорни. „Всички знаят как ние оставяме държавата и как я оставят БСП. Те не са готови за избори и нямат капацитет да управляват. Ние не сме популисти, но те показаха как управляват в кабинета Орешарски“, подчерта Цветан Цветанов. Цветанов разкри, че Борисов остава на власт до 22 януари. „Всичко зависи от президента, но това би било най-добре, за да няма сътресения. Аз ви гарантирам, че поне три месеца администрацията ще бъде пасивна и това не е добре“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3920 |19.12.2016 Цветанов: РБ ще излъчат премиер . 2| 3997 |18.12.2016 Цветанов: Ще подкрепим правителство с мандат на РБ . 3| 4637 |17.12.2016 Цветанов: Борисов няма да е премиер в кабинет с мандата на РБ . 2| 3577 |15.12.2016 Цветанов: Вероятността за сформиране на кабинет е 20%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads