Реклама / Ads
5| 3212 |23.07.2021 НОВИНИ

БСП се среща с Радев. Нинова заяви, че този път не биха върнали мандат

.
Корнелия Нинова, Румен Радев
Започва вторият цикъл консултации в рамките на няколко месеца за съставяне на правителство. Предстои да работим усилено върху това, за което вие винаги сте говори – справянето с корупцията, справянето с неравенствата. За да се случи всичко това е нужно ефективно отговорно правителство, което да се опре на широка парламентарна подкрепа. Това каза президентът Румен Радев на лидера на БСП Корнелия Нинова по време на консултации на „Дондуков” 2 за съставяне на правителство.
 

Така е отредено, че от БСП зависи постигането на това мнозинство. Не само математически. Приветствам решението ви да участвате в диалога на „Има такъв народ”. Защото е важно управлението да се формира на ясни приоритети, каза Радев. И призова социалистите да разгледат предложенията на служебния кабинет за вдигане на пенсиите, които са в унисон с идеите на БСП за преизчисляване на възнагражденията на възрастните хора, така че да няма пенсионери под линията на бедността.

 

„България е изправена пред сериозни предизвикателства. Предстои ни да приемем актуализация на бюджета и е добре, че служебният кабинет е подготвял вариант. Не по-малко важно е да се обсъди и внесе Плана за възстановяване. За нас е не по-малко тревожно и състоянието на икономиката и има нужда от целенасочена държавна политика, за да се преодолее този спад. Имаме и други приоритети, но тези са достатъчно важни, за да се опитаме да съставим редовен кабинет. Различното от миналия път е, че колегите от спечелилата сега политическа сила проявиха желание за разговори. По-рано ни определяха като статукво, което доказахме, че не е така с работата си срещу модела ГЕРБ. В този фрагментиран парламент е изключително важен диалогът. В събота ще бъдем на разговори, надяваме се само първоначални, да не е първа и последна среща. Всичко, което чуем, ще отнесем към Националния съвет. Ще получим мандат за продължаване на тези разговори с много ясни параметри и българските граждани могат да разчитат от БСП за разум, за грижа и надпартийност с цел съставяне на кабинет. Отново потвърждаваме, че ако не се реализират първите два мандата, сега имаме политическо решение, ако ни дадете третия мандат, да се опитаме да състави кабинет. Нямаме историческо време за губене предвид важните задачи пред България.“ - заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4360 |22.07.2021 Корнелия Нинова: Получихме покана от “Има такъв народ“, ще участваме в преговори . 12| 3345 |21.07.2021 Нинова: Трябва да има правителство с ясен хоризонт. Трети избори ще са тежко изпитание за страната . 1| 4118 |16.07.2021 Христо Иванов и Корнелия Нинова са депутати от София, а Мая Манолова - от Благоевград . 16| 9333 |15.07.2021 Георги Кадиев предлага кабинет на Нинова, Христо Иванов и Мая Манолова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads