Реклама / Ads
6| 4415 |17.06.2016 НОВИНИ

Борисов: Германия ни е приоритет

.
Бойко Борисов
Гости на Общото събрание на Германо-Българската индустриално-търговска камара, бяха министър-председателят на Република България Бойко Борисов и заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. Приветствие към делегатите на събранието отправи и Н. Пр. Детлеф Лингеман, посланик на Федерална република Германия в Република България. Над 100 представители на фирми членове на камарата – български, германски и други чуждестранни компании – присъстваха на събранието.
 
Борисов насочи вниманието към факта, че въпреки сложната ситуация България има своите успехи и предимства: ниски данъци, ръст от 3 %, новоприетият закон за съдебната власт и. т. н. Бойко Борисов подчерта, че България използва средствата от Европейския съюз по възможно най-рационалния начин. „И вие самите се възползвате всеки ден от тях“, обърна се премиерът към участниците в Общото събрание. Според него европейските фондове в България са от полза за немските инвеститори у нас, от една страна – чрез пряко участие на самите тях в обществените поръчки, а от друга страна – индиректно във връзка с производството и спедицията: „Там, където построихме магистрали, заводите са толкова много, че не смогваме с работна ръка“. Премиерът заяви, че полага усилия за развитие на Северозападна България, за да могат да се увеличат инвестициите в региона. Във връзка с набавянето на квалифицирани кадри той подчерта, че се полагат усилия в сферата на образованието, резултатите от които обаче ще станат видни след години.

Борисов заяви, че Германия е приоритетна за България: „В прекрасни отношения сме и с канцлера Меркел, с Десницата, както и с лявата партия в лицето на нейните представители. Няма тема, по която да нямаме разбиране“. В изказването си премиерът засегна редица проблеми, пред които е изправена страната ни, като например бежанската криза и приемането на България в Шенгенското пространство. По отношение на отстояването на позициите на България пред Европейския съюз Борисов подчерта: „Твърдост не означава невъзпитаност или незачитане на другите“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5359 |16.06.2016 Борисов: На Черно море искам само мир и любов, с Русия сме приятелски народи . 7| 4949 |16.06.2016 Борисов: България е пример за правилно усвояване на еврофондове . 1| 4169 |15.06.2016 Борисов: Никога не съм пожелавал на когото и да било да се спират фондове . 3| 4204 |13.06.2016 Германия е третият световен износител на оръжие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads