Реклама / Ads
4| 6382 |07.06.2017 НОВИНИ

Меркел се разнежи пред Борисов, хвали го за границата

.
От 1 януари 2018 България поема председателството на Съвета на ЕС и ние отговаряме на тяхната молба да подкрепяме страната в изпълнението на тази функция. В ЕС се изправяме пред големи предизвикателства. Трябва да водим преговори не само с Великобритания за Брекзит, но трябва да придвижим ЕС напред в трудна геостратегическа обстановка. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след срещата си с премиера Бойко Борисов.
 

От една страна България граничи със Западните Балкани и има голям интерес от стабилност. В Триест предстои да говорим с представители на страните от Западните Балкани. Ще дадем надежда за перспектива и ще подкрепим тези страни, тъй като другите политически партньори също са заинтересовани да имаме добри отношения. Ясно искаме да се разбере, че подкрепата ни към Западните Балкани няма да се промени, подчерта Меркел. Тя добави, че България е изправена пред големи предизвикателства що се отнася до условията на правовата държава. Ние подкрепяме България и реформите в нея, благодарим за ангажираността по осигуряване на границите с Турция. България е подобрила опазването на тази граница, въпреки че не е член на Шенген. Положила е големи усилия и ние говорихме какви стъпки трябва да предприеме България най -вече в борбата с трафика на хора и мигранти, заяви още германският канцлер.

 

Не само българо- турската граница, но и българо-гръцката граница е голямо предизвикателство. Ние работим тясно по политиката на миграцията и бежанците, това е общо предизвикателство към ЕС. За нас е важно всички да просперират икономически. България все още е страна с малък доход на глава от населението. Но хората в България трябва да забележат, че животът им се подобрява стъпка по стъпка и това бе основна точка на нашите разговори с премиера Борисов, каза още Ангела Меркел, цитира БГНЕС. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6120 |06.06.2017 Борисов настоява пред германския президент за влизане в еврозоната . 2| 7150 |06.06.2017 Абуаси пред Фрог: Тръмп изнудва Катар за пари . 0| 6631 |06.06.2017 Меркел с „план Маршал” за Балканите . 8| 10135 |05.06.2017 Само във Фрог: Голям немски тв канал предложи работа на Васил Иванов
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads