Реклама / Ads
6| 9075 |10.06.2017 НОВИНИ

Борисов гневен на Радев, закани се да не ходи на КСНС без медиите

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов, видимо разгневен, се закани да не присъства на Консултативни съвети за националната сигурност към президента ако медиите не са там. Повод за изказването му е обявената вчера стенограма за КТБ от Румен Радев.
 

В изказването на премиера имаше критика и към коментара на президента Румен Радев, че ДАНС трябва да е под шапката на държавния глава, а не да е под ръководството на премиера. Борисов поиска от президента още в понеделник да освободи съветника си Пламен Узунов, бивш служебен министър, чиято снимка с нацистки поздрав беше публикувана тези дни.

 

Той изрази своето голямо съжаление за случилото се с катастрофиралия хеликоптер вчера. Той коментира, че лично е познавал Георги Анастасов и много съжалява, но той е разполагал с най-добрата техника в света.

 

"Ето вчера, Бог да го прости Анастасов, познавах го лично, прекрасен пилот и пак със своите действия се е борил и е спасил живота на другите двама. Така че с г-н Каракачанов сега ще се видим в МВР, посмъртно ще го повишат в чин майор. Нека кажа и това, че в случая сме купили възможно най-добрия хеликоптер на света. най-добрият. И понеже застраховките не важат за военната техника, само се застрахова живота им, сме загубили 50 млн. вчера. Освен безценния живот на един прекрасен летец", каза той, цитиран от БНТ.

 

Премиерът, който инспектира работата по третия лъч на метрото в София, коментира и поръчката на изтребител Грипен, като я разкритикува и я сравни с поръчката на седми блок за АЕЦ Козлодуй. По думите му, няма реална уговорка, а само намерение, което е излишно и експертите ще вземат крайно решение.

 

Борисов каза също така, че критиките за изграждането на оградата по границите са неоснователни, защото тя всъщност била защитно съоръжение, което само да помага на граничарите. Освен това имаме подкрепата на Западна Европа за нея. Премиерът обеща и бързо разследване и арести за корумпираните чиновници, продавали шофьорски изпити.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 12712 |10.06.2017 Бонев безпощаден за стенограмата: Борисов преследва гнусни политически цели . 2| 7111 |09.06.2017 Борисов и Барзани обсъдили и цигарената контрабанда? . 3| 6429 |09.06.2017 Петъчен скандал в парламента – в центъра Борисов . 3| 14315 |08.06.2017 Огнян Стефанов: В ”Господари на моргата” не съм променил нито една дума на Борисов и Василев
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads