Реклама / Ads
8| 3356 |28.03.2024 НОВИНИ

Борисов с молба към Радев да не слага за премиери Желязков или Главчев

.
Бойко Борисов
"Единственото, което държа и няма да го позволя по никакъв начин е да е Росен Желязков. А истински се надявам президентът да не посочи и Димитър Главчев." Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод предстоящото назначаване на служебен министър-председател.
 

Те биха били свързани по някакъв начин с ГЕРБ, обясни лидерът на ГЕРБ.

 

"Аз имам един говорител и това е Христо Иванов. Аз съм подкрепил всичко, което той е искал и той ми е благодарил", каза още Борисов.

 

"Ако не беше жаждата за власт и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен. Когато са мислили кой да бъде служебен премиер, може би и трите партии са мислили, че ще управляват вечно. Ние сме искали честни избори, когато някой си играе с машините или прави ала-бала, ние не можем да казваме: "ми, ми...". Ние управляваме, понеже сме първа политическа сила, а не втора, трета и т.н. Лист е листът, който ние внесохме за кандидат-министри. Лично ген. Атанасов искаше здравна министърка. Имаше ги министрите на листа, аз зачеркнах трима от нашите, на отбраната, енергетиката и електронното управление. На лидерската среща дадох компромисите на Асен Василев, а на втората точка му казах, че, ако отговорът е не, как държавата да не се върне назад по важните теми.Три години отстъпление има за Еврозоната, сега спекулират с това", добави още лидерът на ГЕРБ.

 

По думите му, когато са мислили кой да бъде служебен премиер, може би и трите партии са мислили, че ще управляват вечно, заяви той и обясни, че единият възможен за премиер - Димитър Главчев, не го е виждал от 10 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2440 |28.03.2024 Украйна сваля руски дронове като пилци . 2| 2244 |28.03.2024 Учениците ще си плащат за явяване на поправка на матурата . 0| 2287 |28.03.2024 Доц. Христо Христев: Въпреки че имахме правителство за определено време, дълбоката политическа криза е факт . 11| 2723 |28.03.2024 Отиваме на избори! ИТН получиха папката от президента и я върнаха празна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads