Реклама / Ads
18| 3316 |09.03.2021 НОВИНИ

Борисов готов да връща мерки: Няма да се поколебаем!

.
Източник: БГНЕС
Изборите идвали и си отивали, но животът и здравето в момента били основната задача. Властта нямало да изпита никакви колебания да наложи нови, по-строги противоепидемични мерки. А иначе Борисов носел отговорност за решенията си. Затова бил избран.
 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното работно заседание с представителите на здравните власти. Думите на Борисов идват на фона на ръста на заразени у нас и заявката на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че се обмисля налагането на нови ограничения. 


“Виждам, че българите са уморени от мерките, искат си социалния контакт, но вие сте ме избрали, защото мога да нося отговорност за решенията си. Противник съм на мерките със заповеди, но ако болниците изнемогват, ще наложим ограничения”, категоричен бе Борисов.


По нареждане на Борисов Ангелов, който е водач на листа на ГЕРБ, ще прекрати отпуската си заради предизборната кампания. Временно управляващите областни управители приоритетно ще работят с областните щабове по прилагането и актуализирането на мерките срещу COVID-19.


“Трябва да уверим българското общество, че наблюдаваме ситуацията 24 часа в денонощието, защото пандемията в света върви на пълни обороти”, допълни Борисов. 


Директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев усложнената през последните седмици ситуация у нас се дължи основно на британския вариант на коронавируса. 


“Този вариант доведе и до промяна на възрастовата структура. Все по-млади хора са инфектирани от този щам. Затова е изключително необходимо хората да продължат да спазват сега действащите мерки“, подчерта директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Кантарджиев.


ФрогНюз припомня още, че доц. Любомира Николаева-Гломб тази сутрин обобщи, че при 75% от събираните за изминалите 14 дни проби, установен е бил именно британския вариант. Мутацията, която е по-заразна, вече се е наложила в страната. 


Междувременно след заявката на здравните власти заведенията излязоха с официална позиция и категорично заявиха, че няма да “жертват свободата си” и изразиха притесненията си от подготвяно ново затваряне. Към този момент за такова не се говори, но здравните власти обмислят вечерен час за заведенията.  


“Нарастването на случаите може да бъде овладяно само по начини, които са старомодни, но доказали се във  времето. Не може да разчитаме, че пандемията ще се самоугаси. Трябва да има мерки. Затова и активно вървят от вчера разговорите заедно с началниците на местните РЗИ-та“, заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4417 |08.03.2021 Ахладова се хвърли да защитава джипката и пачките на Борисов, всичко било законно . 2| 3531 |08.03.2021 Бог високо, цар - далеко, а Борисов минава транзит. На кой поп да се жалваме? . 27| 4048 |06.03.2021 Ще видим ли Радев и Борисов в голям сблъсък наесен? . 8| 7094 |06.03.2021 Александър Симов: Борисов унижава предизборно българската култура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads