Реклама / Ads
10| 4985 |24.07.2021 НОВИНИ

Последователният проф. Ангелов заговори за непоследователните политици...

.
проф. Костадин Ангелов Източник: БГНЕС
В интересно явление се превръща “опозицията ГЕРБ”. В стремежа си да влязат в този образ всички от Борисовата свита неволно влизат в противоречие сами със себе си. Ето точно по този начин поредният говорител на бившата власт - проф. Костадин Ангелов заговори за липсата на последователност. Интересно е обаче тези думи да излизат от неговата уста. Тъкмо той влизаше от ден за ден в противоречия със самия себе си по отношение на мерките срещу COVID-19. Спомняме си как например зелените коридори за ваксинация се затваряха и отваряха със заповеди в 5 без 10.
 

Бившия здравен министър е особено късопаметен. Затова е редно да припомним, че сам той е издавал неведнъж противоречиви заповеди в кратък срок и това бе повод не само за съмнения у гражданите, но и за остри критики тъкмо от тях. Непоследователността в решенията и липсата на аргументация създадоха усещане за хаос, а не за овладяване на кризата. 

 

"В политиката е много важно да си последователен. "Има такъв народ" обаче показва една непоследователна позиция. На предишните избори казаха, че няма да се коалират и да преговарят с партии на статуквото, каквито са БСП и ДПС, а днес вече обърнаха палачинката", заяви Ангелов и допълни:

 

"Опасното от един такъв тип "плаващи мнозинства" е, че хората не знаят кой носи отговорността в политиката за действията и решенията, които ще се вземат. Те ще се вземат задкулисно, за да бъде осигурено едно такова плаващо мнозинство при подкрепа на правителството". 

 

Заговори и за действията на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, който препънал ваксинацията заради спорните си изказвания. Спрял зелените коридори за 24 ч., осъзнал грешката си и след тога ви пуснал отново. 

“Това обаче са непоследователни действия, които разклащат доверието на хората във ваксинационния процес", отсече Ангелов.

 

Бившият здравен министър е особено късопаметен, изглежда. Затова ние сме длъжни да припомним, че подобни действия е имало и от негова страна. В края на месец февруари временно бе спряна масовата имунизация, а това дойде на фона на скок в броя на заразените. Като причина бяха посочени недостатъчните количества от препарати срещу COVID-19. Три дни по-късно "зелените коридори" бяха възстановени и то скорострелно след заръката на бившия вече премиер Бойко Борисов. С каква мотивация се случи това при недостиг на количества - не е съвсем ясно.  

 

Ангелов отправи и критики към президента Румен Радев като повтори оная стара опорка, че държавният глава бил разединител на нацията. 

 

"За първи път имаме президент, който остава последователен, включително и в разделението си на нацията. Ние считаме, че той не представлява българската нация, той е пример за разединение и именно заради това не отидохме на консултациите и тепърва, за съжаление, ще плащаме високата цена на изкопаните от Радев окопи", обясни той.

 

Бившият здравен министър разкритикува и извършените в последно време проверки от страна на НЗОК, посочвайки, че за първи път касата си позволява да разпространи резултатите от проверка, за да мотивира решения на министъра на здравеопазването. ФрогНюз припомня, че според данните на НЗОК в УМБАЛСМ “Пирогов” са били фиктивно настанени стотици пациенти и са били неправомерно изплатени огромен брой средства. Това доведе до уволнението на проф. Асен Балтов като шеф на лечебното заведение и последвали протести от страна на медиците, които продължават.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 18603 |23.07.2021 Проф. Каприев: Ненормални сме! Оголиха се огромни проблеми на човешкото в България . 9| 3926 |22.07.2021 Проф. Николай Габровски: „Пирогов“ не е източвал НЗОК, борехме се с COVID-19 . 4| 3419 |22.07.2021 Проф. Антоний Тодоров: Нови избори са игра с огъня . 7| 3657 |22.07.2021 Проф. Балтов е настанен за лечение в „Пирогов“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads