Реклама / Ads
18| 4201 |01.05.2021 НОВИНИ

Проф. Ангелов: Ще ядосам премиера. Той не ми позволява да говоря политически

.
Проф. Костадин Ангелов Източник: БГНЕС
Изборния кодекс бил „заченат в грях“. Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов имал много какво да каже на президента, чисто в здравната част. „Не искам да влизам в политическо говорене, защото все пак ще ядосаме премиера, който не ми позволява да говоря политически“, обясни плахо той, неволно разкривайки диктатурата на Борисов. Щом е така, проф. Ангелов, защо сте в Народното събрание като депутат? Кой ви дърпа конците там? Винаги преди заседание ли минавате през хола в Банкя?
 

„Нямаме мажоритарен вот, отменен настоящ вот, задължение да се гласуваме с машини. Как ще разнасяме машини в болници, как ще гласуват инвалиди, как ще се носят при карантинирани. Чисто с дезинфекцията как ще се справим“,  попита той.

 

Иначе по същество брифингът беше за ваксинационния процес. Докато по пунктовете се вият опашки, проф. Ангелов пак се похвали: Много съм доволен от темпа на ваксинация!

 

„100 000 ваксини успяхме да направим в европейската седмица на имунизацията“, заяви той на брифинг пред журналисти след посещение в РЗИ-Пловдив.

 

„Тук работят 3 имунизационни пункта, които са зелени коридори. Вървим с добро темпо. Днес ако направим 10 000 ваксинирани ще бъде успех. В понеделник пристигат 280 00 дози от най-търсената ваксина – тази на „Пфайзер“. От 10 май ще отворим и електронните записвания и хората ще могат да получават предпочитаната от тях ваксина в имунизационните кабинети“, обясни той.

 

След обиколка на големите болници министърът установил, че в Пирогов са ваксинирали около 500 човека, ВМА – 450.

 

Що се отнася до отварянето на заведенията проф. Ангелов беше категоричен:

 

„Не може всеки собственик да си избира капацитета. Той е ясен. Проверки се правят и се пишат актове постоянно“, увери министърът в оставка.

 

„Истината е, че хората не могат да стоят много затворени. Хубавата новина е, че ние продължаваме да постигаме резултати, въпреки всичко онова, което се случва около ваксините“, похвали се той.

 

На въпрос дали се очаква четвърта вълна на коронавирус у нас, здравният министър отговорим, че всичко е възможно да се случи.

 

„Когато достигнем 65% имунизирани лица, тогава няма да носим маски, ще се събираме, ще се прегръшаме ще си ходим на гости края на август“, обясни проф. Ангелов.

 

Стана ясно още, че в момента ваксинираните лица у нас са около 35-40%.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 4238 |01.05.2021 Проф. Близнашки: Случва се пълзящ държавен преврат. Атаката започнала срещу Борисов . 2| 3083 |01.05.2021 Проф. Иво Петров: Третата вълна на коронавируса бе най-сериозна. Излизаме от нея . 0| 2961 |30.04.2021 Проф. Рачев: Очаквайте майски гръмотевични бури . 5| 2969 |30.04.2021 Проф. Балтов: От 10 май ще има презадоволяване с ваксини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads