Реклама / Ads
6| 4097 |11.09.2021 НОВИНИ

Кацаров се закани: Няма да повтарям грешките на Борисов със затваряне и отваряне на бизнеси

.
Стойчо Кацаров
Няма да повторя грешките на предишното правителство на Борисов да слагам и махам ограничения за противоепидемичните мерки. Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров.
 

Той обясни, че не се притеснява от броя на заразените с коронавирус, а от броя на болничните легла. За компенсациите на затворените бизнеси отговарят Министерството на финансите и Министерството на икономиката - няма д има облекчаване на мерките, обясни Кацаров.


Тези мерки не са тежки, те са внимателно проучени. Ако не ги спазваме, ще наложим още по-тежки мерки. Има разлика от епидемиологична гледна точка от в шивашкия цех и в ресторанта - първите хора са едни и същи, те работят на това място, а в ресторанта идват нови хора, обясни министърът.


Той обясни, че хората на домашно лечение, ако са им изписани лекарства, си ги взимат от аптеката и се връщат да се лекуват вкъщи.


И здравно неосигурените могат да се лекуват в ковид зоните по изключение. Не трябва да бягаме от принципа, че хората плащат осигуровки да получат медицинска помощ. Не е честно някой, който без осигуровки да получава здравни грижи, каза здравният министър.


За ниското ниво на ваксинация той прехвърли отговорността на предишното правителство. "Щях да изкарам лежерен мандат, ако правителство Бойко Борисов не беше объркало ваксинацията в началото. Заради грешна преценка кои ваксини да се договорят страната стартира", каза Кацаров.


Най-колямата грешка е с възрастните хора. Те бяха поставени в т.нар. ваксинационен план в 4-та група. Всички останали страни поставиха в първа група за ваксинация възрастните хора. Не беше проведена ваксинационна кампания, отчете здравният министър.

Няма как един лекар да е антиваксър. Това е фалшива пропаганда. За 5-те месеца на ГЕРБ са 900 000 ваксини, за 3-те месеца на служебното правителство има - 1,3 млн. ваксини. Първата ми заповед бе да се даде предимство на възрастните хора, обясни Кацаров.


За задълженията на Александровска болница той отрече обяснението на бившия здравен министър Костадин Ангелов, че имали лични са отношния със Стойчо Кацаров, защото не увеличил заплатата на съпругата му. "Ангелов да внимава - като се качва по стълбите да не се спъне. 70 млн. лв. са дълговете на болницата за времето, когато е управлявал, 3 от тях са в просрочие на договорените от него лихви. Има покриви, които текат, канализаця, водопроводи - кой ще плати. Това са парите, които плащаме за първа линия", обясни Кацаров.


Затворените обществени поръчки са безспорни, дали прокурорът намира основание, е друг въпрос. Болницата - всеки един от кредиторите й може да я обяви в несъстоятелност във всеки един момент.


По думите му с новия съвет на директорите се опитват да запазят болницата. Хората, които се притесняват да отправят притесненията и гнева си към Ангелов, посъветва служебният министър Стойчо Кацаров.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 19175 |10.09.2021 Йордан Цонев се закани: Ще дадем своя скромен принос Румен Радев да не спечели втори мандат . 2| 3146 |10.09.2021 Шефът на ”Александровска”: Няма да има 50% съкращения на персонала и легловата база . 4| 11911 |10.09.2021 Кацаров: Щях да изкарам лежерен мандат, ако правителството на Борисов не ми беше оставило почти съсипана здравна система . 3| 3072 |10.09.2021 Проф. Герджиков: Резултатите на предстоящите избори няма да са много по-различни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads