Реклама / Ads
6| 2824 |02.05.2023 НОВИНИ

Борисов не хареса предложения от ПП-ДБ кабинет. Бил “неприемлив”

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не хареса проектокабинета “Денков” на ПП-ДБ. Според него предложението е “строго партийно” и “неприемливо”.
 

"Имаме чернова, за нас е неприемлива, когато е строго партиен кабинет, след като Асен Василев и Николай Денков участват в него. Ако в шаблона се намерят места за водещи наши експерти като министри, може да се случи. В този вид няма как да има кабинет”, предложи Борисов. 

 

Кирил Петков от ПП обаче смята тъкмо обратното - кабинетът не е политически, защото в него отсъстват имената на Христо Иванов, Атанас Атанасов и неговото собствено. 

 

"Осъзнаваме колко сложна е политическата ситуация. Ето защо нито аз, нито Христо Иванов, нито ген. Атанас Атанасов, нито Владислав Панев са част от предложения състав на МС", посочи Петков. 

 

Коментарът на Борисов обаче не означава твърдо не. И призова за редовно правителство, което да продължи кратко, дори половин година.

 

Лидерът на ГЕРБ поясни, че все още има теми, по които е необходимо разискване в програмата.

 

"Ние сме в непрекъснат, колегиален разговор. Ще положим всички усилия в първия мандат заедно с ПП и ДБ да направим голямо, силно, евроатлантическо правителство, готови сме да предложим имена, така, както са го предложили, няма да стане. С нашия мандат аз за повече от 6 месеца не бих се наел", каза още Бойко Борисов.

 

“В този проектокабинет има няколко фигури, за които не мога да кажа лошо - за предложения министър на отбраната, на екологията, но те са сбъркали времето. Два поредни избора народът казва, че те не могат да управляват сами", посочи Борисов - явен сигнал, че лидерът на ГЕРБ настоява в проектокабинета да има лица и от редиците на неговата партия. 

 

За подобна формула вече са се обявявали от ГЕРБ. Преди няколко дни самата Десислава Атанасова заговори за формула 1:1 и призова за паритет в изпълнителната власт между двете партии. 

 

"Предложеният проектокабинет на коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" няма да бъде приет от ГЕРБ-СДС, но би могло да бъде обсъден и коригиран, коментира в Русе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2983 |02.05.2023 Кирил Петков: Нито аз, нито Христо Иванов, нито ген. Атанас Атанасов са част от предложения състав на МС . 14| 11023 |02.05.2023 Методи Андреев пред Фрог: Да разследват и Борисов като “поръчител” на евентуалния атентат срещу Гешев . 9| 3889 |29.04.2023 “Вътрешната опозиция” на Борисов си спомни, че ГЕРБ били готови Христо Иванов да е премиер в миналото НС . 13| 3128 |28.04.2023 Гешев се похвали в Киев, че бори руските шпиони у нас, но мълчи за Руски поток и Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads