Реклама / Ads
160| 7462 |21.04.2012 НОВИНИ

Борисов: Животът на българите ще се промени до 2 години

.
Бойко Борисов
Оптимист съм и съм убеден, че до две години животът на българите ще стане различен. Това заяви премиерът премиерът Бойко Борисов след инспектира как върви строителството на автомагистралите „Тракия” и „Марица”.
 

 

Министър-председателят бе категоричен, че аутобаните ще бъдат готови предсрочно. Заедно с него на проверката бе и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. „Изключително ми е приятно, в момента България, погледната от горе, е в пръстени от магистрали”, допълни Борисов и се зарече Българоя да има магистрали от Турция до Пловдив, от Черно море до София и от София до Бяло море.

 

След инспекцията на строителството на аутобаните, Борисов даде задачи и на кмета на Сименовград Пейчо Стайков. Премиерът задължи градоначалника до края на юни ВиК инфраструктурата на улицата в Симеоновград, на която в навечерието на Великден миналата година загинаха шестима младежи, да бъде готова. Двамата се разбраха до края на юни да бъде осигурено финансирането на подземната инфраструктура, а строителният министър Лиляна Павлова обеща разкопаването на улицата да стане с парите по проекта за асфалтиране. Общината в Симеоновград пък трябва да намери 300 000 лева, които да вложи в проекта.

 

Ако тръбите не бъдат положени в посочения срок, пътят ще бъде асфалтиран и проектът за подземната инфраструктура ще бъде замразен за пет години, закани се премиерът.


„Затова хората ще си носят отговорността за кметовете, които избират“, коментира Борисов, визирайки предишната кметица на Симеоновград, която за последните 5 години не е намерила вариант за финансиране на водоснабдителната и канализационна мрежа.


По повод намеренията на БСП и ВМРО за референдум за АЕЦ „Белене”, заявени от лидера на социалистите Сергей Станишев Борисов заяви:“Не му обръщайте внимание. Те си имат там конгреси, избори, скоро ще започнат да си вадят и кирливите ризи“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6472 |21.04.2012 М. Попова защити позицията си за българите в Сърбия . 65| 6621 |19.04.2012 Б. Борисов: Станишев да намери нещо друго, да си лъска имиджа . 18| 6700 |18.04.2012 Българите не знаят правата си . 8| 6254 |17.04.2012 Аню Ангелов: В Афганистан има заплаха от отмъщение към българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads