Реклама / Ads
36| 5043 |17.03.2016 НОВИНИ

Борисов: Капитанът в Брюксел - корабът се бунтува!

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов каза пред репортери в Брюксел, че от тях научава за искането на парламентарната му група да уволни всички от ДСБ във властта. Запитан за декларацията с това искане на Цвета Караянчева, той отговори: "Верно ли така е казала? Малко не ми се вярва. Капитанът в Брюксел - бунт на кораба". "Като се срещна с тях, ще видя какво очакват", добави Борисов.
 
Той отрече да има раздор между него и Цветан Цветанов. "Да съм в раздор с някого, означава да сме равни", многозначително отговори премиерът.

По думите му "двояката" позиция на Реформаторския блок спрямо властта - едни от партиите в блока в нея, части от други - в опозиция изнервя депутатите на ГЕРБ. "Те се изнервят от моята добрина", заяви той. Премиерът заяви, че ГЕРБ няма коалиционно споразумение с ДСБ, а с Реформаторския блок и добави, че не дели министрите си в зависимост от това, от коя  партия идват.

Борисов е категоричен, че не смята да се разделя с министъра на здравеопазването Петър Москов, който е от ДСБ, нито с министъра на отбраната  Николай Ненчев.

"На колегите от ГЕРБ ще кажа, че реформата на министър Москов ще стигне докрай и както аз, така и те ще го подкрепят. И Ненчев, и Москов са министри, които са ми предложени от РБ, тогава никой не ги е делял. За Радан Кънев повече дума няма да кажа, той ме обвини в лъжа за две неща, за които много ме обиди. Това, че не е искал смяната на главния прокурор, аз бях останал с обратното усещане, извинявам се, че съм го разбрал грешно. И другото, че стотици били назначенията, добре –не са стотици, но са достатъчно. Човек трябва да има доблест когато излиза да говори да знае какво приказва", коментира премиерът.

Той обясни, че на днешното заседание на Европейския съвет е станало ясно, че в споразумението с ЕС да бъдат включени съседните на Турция страни. "Надявам се и днес да бъде достатъчно ясно, че либерализацията на визите влиза, след като се изпълняват и ангажиментите на турската страна", каза още Борисов и посочи, че в рамките на срещата на ЕНП е обсъдена и тежката ситуация в Гърция и Македония.

"Знаете, че преди няколко дни пратихме помощи в Гърция, днес пращаме и за Македония, така че ние проявяваме своята хуманност и солидарност, но продължаваме да държим и армията, и граничарите на границата, защото процесите са неконтролируеми", подчерта премиерът. Той допълни, че много от европейските лидер са притеснени относно днешните дискусии и решения. "Много искам днес Европа да излезе силна и единна. Аз съм оптимист, накрая винаги се взимат правилните решения", каза още Борисов.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6260 |16.03.2016 Борисов: Спекулация е, че плащаме на Турция, парите отиват за хуманитарна дейност . 28| 4986 |13.03.2016 Борисов: Няма да позволя да се упражняват върху наш гръб . 8| 4321 |12.03.2016 Борисов: Правим всичко възможно, за да овладеем миграционния натиск . 6| 5529 |09.03.2016 Борисов: Тече проверка по поръчката, възложена на "Водстрой 98" за охрана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads