Реклама / Ads
11| 5396 |04.06.2020 НОВИНИ

Борисов: КЕВР прави глупости. И без това им е изтекъл мандатът

.
Бойко Борисов по време на инспекцията
КЕВР прави глупости. И без това им е изтекъл мандатът, ще обсъдя с колеги смяна. Такива глупости, не може през седмица-две да правят. Намерението за поскъпване не е обосновано, след като има намаление в цената на синьото гориво с 42%. КЕВР или ще влязат в час и ще говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози и след няколко дни да ги опровергават.
 

Това се закани премиерът Бойко Борисов по време на поредната инспекция с джипа. Той се качи на возилото заедно с вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков. Четиримата инспектираха обходния път на Габрово, водещ към новия тунел под Шипка, който вече е завършен.

 

"Ние правим само откривания и това ги дразни. Ще гледаме даже вече и ленти да няма (рязане на ленти, бел.ред.). Ей така, само да минем, да се порадваме на труда си", заяви Борисов.


Думите му дойдоха след обясненията на вицепремиера Томислав Дончев, който заяви, че няма спомен при старта на отсечката да е правена първа копка. Пътят е строен в началото на 80-те години, но свършва до пътя, който влиза в Габрово, откъм Севлиево, обясни вицепремиерът. Бил е изграден един малък участък, който като част от проекта за обходния път е бил рехабилитиран.


"Горанов, харесва ли ти?", попита премиера, влизайки в новоизградения тунел. Борисов се впечатли и от осветлението в съоръжението: "Гледай, все едно си е ден!".

 

На журналистически въпрос по повод вътрешното разцепление в ГЕРБ и скандалите във Видин, Борисов отговори: "Госпожо златна, кой те накара да питате такива глупости? Ние Ви правим тунели и мостове, които не сте виждали досега, ти ме питаш за разцепление. Хората не ги одобряват тези, които сме ги изгонили. Това ли е важното?", отсече раздразнително Борисов.

 

Ревизията не мина без основната тема за коронавируса, като Борисов за пореден път адресира критиките към действията на правителството.


"Представяте ли си в България да излезем и да се извиним, че сме пуснали така хората свободно и има много починали от коронавирус, както направиха шведите? Те ще ни убият с камъни. Ние им спасихме живота и те сега излизат и се правят на интересни. Няма трупове, защото си имат ръководство. А те и не са малко и починалите. Вярно, всички са със съпътстващи заболявания, но не са малко.", обясни Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6808 |04.06.2020 Николай Марков: КЕВР е бронираната жилетка на Борисов . 16| 8328 |04.06.2020 Икономист: ДАНС да кажат дали са знаели за тегленията на Божков и какво са направили . 47| 5635 |04.06.2020 Борисов за борбата с COVID-19: Направихме чудо. И никой колега в света не го направи . 4| 4452 |04.06.2020 КЕВР обсъжда евентуално увеличение цената на парното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads