Реклама / Ads
71| 6281 |06.08.2014 НОВИНИ

Борисов: Кой може да изправи държавата по-добре от мен?

.
Бойко Борисов
Имам прекрасни впечатления от проф. Георги Близнашки, работихме по подписката за референдума. С голяма част от министрите съм работил, има големи специалисти, има и хора, към които имам големи резерви - не ги познавам.
 

Не съм се месил в изграждането на правителството. Има хора, които са работили с мен, но ние ги взехме като експерти по предложение на Плевнелиев, те са си негови хора, поясни по БТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Естествено, че сме си подредили кабинет; в тази ситуация трябва от първия ден и час да се действа. Аз съм човекът, който носи отговорността за ГЕРБ; такъв човек трябва да носи отговорност за държавата; не виждам кой може да я изправи по-добре. Експериментите "уж експерт като Орешарски" не са честни към избирателите, каза той.

Слушам всеки ден Реформаторите и искам да кажа, че тайни срещи нямам, който иска да дойде в нас, е дошъл, но няма да споделям с кого се виждам и с кого не. Ако има задкулисие, да се каже кой е говорил задкулисно и по каква тема. И с Радан, Кунева, Москов, Лукарски - с всички съм говорил. Винаги са им казвал, че те са единствения ни партньор, но не съм им се месил за нищо, каза още Борисов. ДПС са по-умни, имат по-добри експерти. Те са вертикално координирани и са по-дисциплинирана партия. Техният експерт Йордан Цонев знае прекрасно на какво дередже е държавата и че, ако останат заедно с БСП и "Атака" до зимата, ще се сгромолясат, обясни той.

Има болни хора, които в желанието си да ни унищожат минаха всякакви граници, коментира той версията, че още от преди 30 г. бил готвен за премиер. Много ми се искаше да съм военен, някакъв с пагони, за което си мечтаех като малък. Но не ми позволиха друго, освен в пожарната, каза Борисов.

Ако през зимата няма кабинет, служебният ще се огъне, до април ще е много тежка зима, прогонзира той.

Нямам нищо срещу Станишев. Слушах ги на Бузлуджа, те говорят за битка, за война, за победа. Вчера дадоха оставка, защото не могат да управляват, а искат отново да спасяват, от кого. Бизнесът е настръхнал от радост, пошегува се още Борисов.

Единственото, което искам, е да имаме спокойствие и 121 депутата; тогава мога да управлявам с всички. Народът определя кой да е премиер и мандатоносител, каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5618 |03.08.2014 Спасители: Положението е страшно, не можем да помогнем . 0| 5036 |02.08.2014 "Обади ми се спешно" може да ви излезе 100 лв. на минута . 33| 5171 |01.08.2014 Борисов: ГЕРБ би гласувал актуализация на държавния бюджет . 12| 4828 |01.08.2014 Местан: Не можем да жертваме публичния интерес заради партийни страхове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads