Реклама / Ads
15| 5324 |05.07.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: Колеги, знам, че ви дразнят с измишльотините за полицейска държава

.
„С лека завист съжалявам, че не съм във вашия строй, защото това бяха едни от най-хубавите ми години", каза на полицаите премиерът Бойко Борисов по повод професионалния им празник днес.
 

"Убеден съм, че когато слушате измишльотините за полицейска държава, вие се дразните", заяви министър-председателят на България пред събралите се служители на МВР. На площада пред паметника на Незнайния воин присъстваха още министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, председателят на парламента Цецка Цачева, министри, дипломати, духовници.

„С лека завист съжалявам, че не съм във вашия строй, защото това бяха едни от най-хубавите ми години", обърна се Борисов към служителите от МВР. От своя страна Цветанов заяви, че премиерът е гарант за всичко, което се прави за министерството. „Успяхме да върнем доверието на обществото", каза вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов и допълни, че за решаването на редицата проблеми в МВР ще бъдат положени максимални усилия. „Един от приоритетите ни е влизането в Шенгенското пространство", уточни дясната ръка на премиера.

В тежките условия, в които управлява ГЕРБ, има спад на рейтинга, но това е закономерно заради кризата;
има много какво да се желае за промяна на манталитета на служителите в МВР; Веско ще изпее песента за полицая с душа и сърце, безвъзмездно, каза министърът на вътрешните работи малко преди това в БТВ.
 
Съчетанието на професионалния празник на МВР с 1 година управление на ГЕРБ е функция на законодателство, прието от предишните управляващи
, обяви вицепремиерът Цветанов.

Станишев не е критерий за оценката на МВР, коментира той изявлението, че ни управлява полицейска хунта. Предпочитаме да задържаме престъпниците, независимо от това какво решава съдът, иначе ще настане анархия, съобщи министърът. Има много обвинения към правоохранителната система от засегнатите страни, но има ли отвличания от септември досега, попита той и напомни, че заподозрените за тях са в ареста. Когато има дело, докато то не приключи, не бива да се взима страна, каза Цветанов по повод делото за Октопода.

Приходната част на бюджета идва от производстени мощности и данъци; сега постъпленията са по-малко, но в България през последните 20 години нямаше политическа воля за борба с организираната престъпност и корупцията, затова за 1 година обществото усети държавността и все повече ще усеща правовия ред.

В тежките условия, в които управлява ГЕРБ, има спад на рейтинга, но това е закономерно заради кризата. недоверието е функция на това, което усещат хората като потребители. Въпреки предизвикателствата днес алтернатива няма, каза Цветанов, но отказа да даде оценка на управлението. За своята работа чувствал удовлетворение.

Има много какво да се желае за промяна на манталитета на служителите в МВР, но и наследихме много демотивиран състав, добави Цветанов и каза, че тази нощ е имало операция "Граница" като продължение на предишната. Арестувана е митничарка, а граничният полицай отказал предлаганите му пари, което обаче не означавало, че граничните полицаи не взимат по принцип. Тези полицаи дават първия образ на една държава и е важно как ще бъдат възприети.

Няма лошо да има песен за българския полицай
, Веско Маринов изпял песента на Евтим Евтимов и Тончо Русев, добави Цветанов. Той познавал достатъчно добре Маринов и каза, че певецът правел всичко със сърце и душа, а не за да угоди на МВР.

- Още го няма Малкият Маргин, отговори Цветанов на блиц въпроси и продължи:
- Наблюдават се много служители в съдебната система, няма да коментирам филмират ли се;
- Продължават разследванията за Боби Цанков и Манол Велев; за съжаление знакови дела още не са разкрити;
- Дайте ни малко време да кажем кой уби Юри Галев;
- Работим активно по списъка по региони, където се дърпат конците на много нива;
- Куманите и Русият са задържани заради много кражби.

Frognews.bg напомня, че Министерството на вътрешните работи става на 131 години. Празникът ще започне с тържествен водосвет пред паметника на Незнайния воин и полагане на венци. От 19.00 часа започва тържествен концерт в зала 1 на НДК. През деня от 9.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 15.00 часа ще бъдат отворени и вратите на Музея на МВР, където гражданите ще имат възможност да разгледат постоянната експозиция.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5933 |29.06.2010 Б. Борисов: БСП са нахални . 21| 4958 |25.06.2010 Борисов: Строим „Белене”, но я чистим от паразити . 3| 5119 |06.06.2010 Борисов: Сега имам Цветанов, не е нужно да идвам аз с багера . 9| 5358 |05.06.2010 Борисов: Президентът не обяви политически проект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads