Реклама / Ads
19| 5509 |24.03.2017 НОВИНИ

Борисов: Крим и Косово са прецеденти, Турция ще отговори на провокацията

.
Бойко Борисов
”Не обещаваме нищо. Всичко, посочено в програмата ни е изчислено на базата на растежа, който имаме в момента. Дори според синдикатите това, което сме посочили, е занижено”, заяви бившият премиер Бойко Борисов в последното си телевизионно участие в края на кампанията.
 

"Живеем в ужасно тежко време с пламтящи конфликти, които могат да ни се отразят пряко. На този фон обещанията на БСП как ще ни правят деца не са сериозни", заяви още Борисов.

 

"Ще променим практиката, според която парите следват ученика. В малките населени деца директорите и учителите са принудени да пускат учениците, за да не губят пари", обясни Борисов и допълни, че ще ореже социалните придобивки на родители, които не изпращат децата си на училище.

 

"Само в нашите години на управление сме увеличили значително парите за здравеопазване, но качеството не се повишава. Москов положи много усилия, но това е сектор, в който още може да се желае. Пръстовите отпечатъци ще бъдат отстоявани докрай, това е мнението на всички експерти", допълни Борисов.

 

Борисов призна, че е бил обект на кражба. Преди години на два пъти са обирали къщата му в Банкя и дори единият път упоили кучетата му. След като станал главен секретар на МВР успял да хване извършителите. Той призова всеки гражданин, който стане обект на кражба, да потърси помощ от полицията.

 

Борисов коментира скандала с Елена Йончева. Според него изявлението му е било насочено към политика Йончева, а не журналиста Йончева. Затова не може да се твърди, че напада журналистиката.

 

Според него обвиненията, че границата е разграден двор не са верни. "Министрите на Нинова, служебните министри, преди дни казаха, че границата е охранявана. Невярно е, че ГЕРБ получава подкрепа от ДОСТ. ДОСТ и ДПС си премериха силите на президентския вот, едните гласуваха за Цецка Цачева, а другите за Румен Радев. Ние излязохме публично и казахме, че не искаме подкрепата им. ГЕРБ при никакви условия няма да прави коалиция с ДОСТ и ДПС", допълни Борисов.

 

Борисов коментира ситуацията на границата и турските изборни туристи. "От една страна ДОСТ прекалиха, но от друга тези блокади ще дадат отражение. Турският президент Реджеп Ердоган не се свени да заплашва Германия и ЕС. Прогнозирам, че днешните видеоматериали ще се разпространят из Турция и те ще нажежат националистическото им чувство. От друга страна при нас също се нажежава напрежението. По време на Възродителния процес ни спаси това, че бяхме във Варшавския договор. Ако местното население, без чужда намеса, реши да поиска автономност и забие чуждо знаме, ще дойдат Ал Джазира и СиЕнЕн, а ние ще обикаляме около него. Имаме прецедент с Крим и Косово", заяви Борисов.

 

Борисов заяви, че категорично няма да управлява с БСП и ДПС. За коалиция с Обединени патриоти ще зависи от техните действия. Резултатът на Веселин Марешки пък бил силно надценен и засега нищо не ги събирало, освен борбата с монополите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9879 |24.03.2017 КОЙ се кани да прилапа данните на Института по криминалистика . 14| 5215 |19.03.2017 Бойко Борисов: Не съм пращал есемеси, Нинова само лъже . 3| 5254 |17.03.2017 Бойко Борисов: ГЕРБ не желае подкрепата на ДОСТ . 6| 4797 |17.03.2017 Борисов: Доган ни казва, че ДПС е патриотична формация и отваря врата за патриотична коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads