Реклама / Ads
10| 2555 |03.04.2024 НОВИНИ

Борисов с лека подигравка: Защо да не пуснем "Балкански поток" за приватизация"?

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Готови сме още днес да гласуваме решение за спиране на „Балкански поток“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. Той отново обясни, че застава зад промените в Конституцията, предложени от Христо Иванов от „Продължаваме промяната - Демократична България“.
 

"Не се срамувам от ПП-ДБ, Христо Иванов направи добра Конституция", заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ. По думите му, обаче, и парламентът, и правителството правят неща, свързани с излишни харчове.

 

"Сега в момента, за тези няколко дни има едно страшно надцакване кой повече пари ще похарчи - правителството или парламента. За съжаление го казвам. Ако бях премиер, щях да се боря нито едно от двете неща да не се случи", допълни той.

 

На въпрос от журналисти дали всъщност и ГЕРБ не са се включили в това "надцакване" Борисов беше лаконичен: "Включихме се, разбира се, няма да оставим на Денков и Асен Василев да дават стотици милиони в последния си ден. Така че, да, включихме се, естествено. Но в царството на лудите, само нормалния го обявяват за луд", каза още Борисов.

 

"Още днес колегите могат да внесат решение да спрем "Балкански поток", защото той е 100% български. Защо не и да го пуснат на приватизация. Готови сме и на двете решения. Предлагам или да го спрем, или да го продадем", каза още с подигравка към ПП-ДБ Борисов, като добави, че това ще е национално предателство.

 

Той представи през периода законопроекти, подписани от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. "Ако го сметнем по трънския курс, близо 50 законопроекта - по три пъти да сме се срещали за всеки, това са 150 срещи. От 270 дни", продължи Борисов.

 

 "Новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин, по който избирахме старото, само че не от президента Радев, а в случая избрания от него Главчев", допълни Борисов. "Вчера ви отговорих ясно на това ще има ли министри от ГЕРБ в служебния кабонет, питайте нещо друго", препоръча на медиите той.

 

Бойко Борисов каза още, че от ГЕРБ са готови за изборите.   "В едно парламентарно мнозинство трябва да има по-широка палитра от подкрепа", каза още лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3541 |03.04.2024 Бедствието "Тесла", продажбите спадат . 2| 2871 |03.04.2024 Министерството на финансите разкри с колко са се вдигнали пенсиите у нас за 15 години . 0| 2318 |03.04.2024 Вълка се възползвал от бременни кошути, за да отблъсква Общината . 0| 5981 |03.04.2024 Дроновете не печелят войната с Русия, но спасяват Украйна при недостиг на снаряди и артилерия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads