Реклама / Ads
154| 6611 |26.05.2014 НОВИНИ

Борисов: Незабавни избори! Денят Х е сряда

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: БНТ
Незабавни избори, защото този парламент е нелегитимен. Нормално ли е два избора подред народът да поставя ГЕРБ на първо място и да не сме в управлението. Орешарски, компания, седнали сте на чужди места. Какво трябва да се случи, за да признаете, че не сте за тези места?
 

Това каза Бойко Борисов на пресконференция в Международния пресцентър на НДК. С какви очи Мишо Миков би се качил на трибуната, когато никога не е спечелил избор? Мая и в Кюстендил я бих, добави Борисов.

Вотът е категоричен. Денят Х е в сряда, ключът е в "Атака". "Атака", ако излезе от парламента в сряда, ние излизаме, правителството е паднало. Тогава на "България без цензура" ще й лъсне лицето, дали е за, дали е против правителството. Разчитам на чувството за самосъхранение на ДПС.

Министърката на екологията дезертира и отива в Брюксел. Тази седмица ще спрат програмата Околна среда. Всеки ден оставане на ДПС във властта означава сатанизация впоследствие. Минаха през това преди четири години, сега означава същото. ГЕРБ щеше да управлява втори мандат, ако беше направил коалиция. Ние предпочетохме да останем в опозиция и да си отстоим принципите. ДПС да отговаря за себе си.

ГЕРБ е единствената партия, която не само е била българските социалисти, а и лидера на ПЕС. Ние сме партията - герой в ЕНП. Искам да отправя молба към Господ - дълго още Станишев да председателства БСП. Да ни е жив и здрав. Истински се моля, да останеш, Серж, и никога да не ни доставиш това удоволствие да си отидеш. Докато си на този пост, аз съм спокоен за ГЕРБ. После ще му мислим, каза Борисов.

Поздравявам колегите от Реформаторския блок, които бяха подложени на огромен натиск. Те са нова формация и бяха размазвани от сутрин до вечер със социологии. Ако медиите държат на авторитет и чест, би било честно, когато каниш Кольо Колев от "Медиана", преди това да кажеш - непозналия нито един резултат в последните пет години ще ви говори как БСП ще стане първата политическа сила.

Тотален нокаут и мат за БСП, тежко прободени от ГЕРБ. Това са техните клипове. Последният клип на Стефан Данаилов беше траурната песен, траурното слово на Стефан Данаилов към БСП. Черно - бял, мъчно, тежко, загубил. Този клип е за сега, не преди изборите. Стефан Данаилов как ни казва, предадоха ни, унищожиха ни, каза Бойко Борисов.

Аз ако бях на мястото на Станишев, на негово място щях да кажа: Този, който ме караше да правя такава кампания, пиара, го уволнявам, изигра ми лоша шега, за лъжите за "Белене", за лъжите за работни места. Нека да идем на предсрочни избори, дайте ми шанс да го бия още веднъж този проклетник от Банкя... Такива неща бих казал, на негово място. А не, че общинска полиция играела на изборите, това са смешни неща. Те притежават целия репресивен апарат на държавата и го използваха, каза Бойко Борисов.

Един месец ме правиха на маймуна, писаха какви ли не неща, кокаинови крале, къде е тоз кокаин. Горд съм, че в тези условия сме победили нашите опоненти по безспорен и категоричен начин.

Премиерският пост не ми е самоцел, каза още лидерът на ГЕРБ. На въпрос дали след евентуални предсрочни избори, отново би заел премиерското място, Борисов отговори: Естествено. Над 21 млд. евро сме внесли от Брюксел, по времето на управлението на ГЕРБ. Няма по-подготвен от мен. Бил съм главен секретар, кмет, премиер, четири години. В моята кариера, всички титли съм заемал. Оттук-нататък бихме управлявали, за да се случи не в мое име, а в името на държавата, заяви Борисов.

На въпрос дали вече е готов съставът на бъдещ кабинет на ГЕРБ, Борисов каза, че дори има готови 4 варианта - за самостоятелно, за несамостоятелно, за сянка и за слънце. БСП са тези, които нямат, каза още Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 7393 |25.05.2014 Борисов: Победихме не просто БСП, а лидера на ПЕС! Да се махат! . 55| 5264 |25.05.2014 Бойко Борисов: Май Манолова взе българите за шарани . 59| 5871 |23.05.2014 Борисов: Станишев изрови мините . 22| 5019 |21.05.2014 Борисов: Браво на прокуратурата, че се самосезира за агитацията в Бобов дол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads