Реклама / Ads
26| 5183 |24.06.2014 НОВИНИ

Борисов: Няма да правим кабинет с БСП и ДПС!

.
БСП, ДПС и „Атака” безпардонно и брутално нарушиха споразумението, което политическите сили постигнаха в четвъртък, при президента Росен Плевнелиев. И вместо да направим плавен преход в тежка за държавата ситуация и да насрочим избори, те започнаха да си приемат Закона за МВР, избраха си генерален секретар на ООН, назначават нови министри, свалят и качват нови зам.-министри. Освен това подписват в енергетиката договори за 20 години напред", заяви Бойко Борисов.
 

 

 "ГЕРБ винаги управлява сам и не влиза в никакви коалиции. Изборите и народът определя кой как управлява, а не задкулисно политиците да го решават. Затова моля да не се спекулира с лъжи, че ще има ново правителство в рамките на този парламент", категоричен беше лидерът на ГЕРБ пред „24 часа”.

 

"Да, ако лидерите на БСП бяха достатъчно почтени политически играчи, щяха да кажат преди евроизборите, че резултатите на тях ще определят живота на правителството на Пламен Орешарски, защото ако погледнем реално то има още три години до края на своя мандат. Ако социалистите бяха постъпили така, с обяснението, че не бива да се харчат пари за още едни избори в рамките на една година, можеше да се мисли за още едно правителство с участието на ГЕРБ в рамките на този парламент. Сега БСП иска панически да се спасява и лансира лъжи, че готвим общ кабинет. Днес подобен вариант не е състоятелен, защото всеки изгубен ден ни тласка към колосална катастрофа. Не очаквайте преди избори ново правителство. Ние отиваме на избори сами и не участваме в задкулисието", каза още Борисов.

 

"Аз съм готов за консултации за всяка дата, за която политическите сили се договорят. При президента обсъждахме варианта за парламентарен вот в седмицата 5-12 октомври. При тази катастрофа, която в последните дни се стовари върху България, съм повече от категоричен, че изборите трябва да са в средата на септември и нито ден по-късно!", заяви Борисов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5064 |24.06.2014 РИА Новости: ВТБ няма да купува КТБ . 25| 6153 |22.06.2014 Чобанов: Няма риск за банковата система . 40| 6390 |21.06.2014 Румяна Коларова: В НС непрекъснато се говори, че няма да има избори . 47| 5781 |21.06.2014 Борисов: Наводненията са природни бедствия, правителството не си мръдна пръстта за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads