Реклама / Ads
56| 7668 |24.02.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: Няма да ме вкарвате в жълтении и вестникарски клюки!

.
Бойко Борисов
Думата "ако" не съществува при мен; днес в 14 часа ще станат ясни резултатите от проверката на Цветанов; аз не водя война с Ал. Петров; над 130 милиона щатски долара струва спасяването на медиците ни; всъщност Кадафи ни ги открадна, отсече Борисов и каза, че не може да е мек по тази тема.
 

Знаете мнението ми за Кадафи; като кмет аз отнех всички титли на Кадафи; той направи невиждан рекет пред очите на цялата световна общност с нашите медицински сестри. Над 130 милиона щатски долара струва спасяването на медиците ни; всъщност Кадафи ни ги открадна, каза по БТВ премиерът Б. Борисов и отказа да говори меко по тази тема.

Правим всичко възможно да си изведем българите оттам, увери Борисов и каза, че ситуацията в Либия ще стане много сложна, когато другите чужденци, лекари и медсестри, си отидат оттам. И двата наши самолета са държавни; в МнВР действа щаб, работещ с други държави; имаше престараване, г-н Коцев се извини за желанието си максимално бързо да извади служителите ни от държавната компания Техноекспортстрой. Няма значение дали министър Младенов или министър Плевнелиев е извел хората, важното е, че го е направил, уточни той. В щаба има поне 30 души, които водят преговори с чужди страни и използват всяка възможност. Преговорите с Турция, за да се ползва техния кораб от българи, също са били до късно снощи, каза премиерът и добави, че е прекарал безсънна нощ.

Г-н Ромпой (председател на Европейския съвет - б.р.) не импровизира изказването си, беше го подготвил и разбрахме, че в негово лице имаме пълна подкрепа за Шенген; отношението на Германия и на останалите държави е вече доста променено. към 24-25 март ще дойде последната проверка, вървим по план, каза Борисов.

Надявам се да спрете да следите дневния ред, който ви задават, коментира премиерът поредната порция компромати за сметките на Цветанов. Всички знаят, че днес в 14 часа ще станат ясни резултатите от проверката. Един ден преди това някой се изказва и вие много услужливо подемате тази тема, обърна се към медиите той. За разлика от вас, аз по слухове не работя. Думата "ако" не съществува при мен, отсече той. Цитирайте си слуховете, не е моя работа да коментирам всякакви внушения, категоричен беше той и добави, че дори не обръща внимание на такива приказки. Няма да ме вкарвате в жълтении, пожела той.

Обещах пред парламента, че проверката за Цветанов ще бъде факт и това ще стане днес в 14 часа. Ако утре направят пресконференция, вече няма да бъдат актуални.

Аз не водя война с Ал. Петров. Казах, че в един конфликт, винаги има някой трети, според българската поговорка. Може да не е човек, а политическа партия, каза Борисов.

В демокрацията всеки има право да прави каквото си пожелае,
каза Борисов по повод слуховете, че Симеон Сакскобургготски би могъл да е кандидат-президент.

За взрива пред вестник Галерия, премиерът каза, че като минава време, се вижда, че целта е била четиримата еврокомисари да бъдат информирани за този вестник. Първият, който не се справи и каза, че това не е работа на ДАНС, Цветлин Йовчев, аз отстраних, каза премиерът. Накрая той отново изрази мнение, че в БТВ са прекалено "зачетени" във вестник Галерия. Държите ме 20 минути по телефона с въпроси само за тях.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4962 |22.02.2011 Борисов: Върнахме се на пътя на добрите перспективи . 45| 5555 |11.02.2011 Борисов: България е сред малкото, извадени от свръхдефицит . 111| 6241 |08.02.2011 Б. Борисов: Навсякъде са си сложили хора от Държавна Сигурност . 21| 5097 |02.02.2011 Борисов: България е надеждна граница на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads